Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇelik, Orçun
dc.date.accessioned2020-03-17T10:28:48Z
dc.date.available2020-03-17T10:28:48Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/3666
dc.description.abstractOzon, hızla oksijene parçalanması, hiçbir kalıntı bırakmaması sebebiyle başta gıda, kimyasal endüstri ve sağlık sektörü olmak üzere birçok farklı alanda koruyucu ve dezenfeksiyon amaçlı kullanılmaktadır. Bu çalışmada ozon uygulamasının, etlik piliç yemlerinin mikrobiyolojik özellikleri ve besin madde kompozisyonu üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla saf oksijenden üretilen ozon, farklı doz ve farklı sürelerde etlik piliç yemlerine uygulanmıştır. Ozon uygulaması öncesi yemlere Aspergillus niger küfü bulaştırılmış, ardından farklı doz ve sürelerde ozon gazı uygulamasının etkileri incelenmiştir. Ozon uygulaması sonucu yem örneklerindeki Aspergillus niger ve küf-maya sayılarında azalma görülmüş ve istatistikî olarak farklılık önemli bulunmuştur (P<0,01).en_US
dc.description.abstractOzone is quickly used for preservation and disinfection in many different areas, especially in the food, chemical industry and health sector due to its disintegration into oxygen and no residue. In this study, the effects of ozone application on the microbiological properties and nutrient composition of broiler feed were investigated. For this purpose, ozone produced from pure oxygen was applied to broiler feed at different doses and different times. Aspergillus niger was introduced into the feeds before the application of ozone and then the effects of ozone gas application at different doses and times were investigated.Aspergillus niger and mold-yeast numbers were decreased in the feed samples as a result of the ozone application and statistically significant difference was found (P <0,01).en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectetlik piliç yemien_US
dc.subjectOzonen_US
dc.subjectAspergillus nigeren_US
dc.subjectYem hijyenien_US
dc.subjectBroiler feeden_US
dc.subjectozoneen_US
dc.subjectAspergillus nigeren_US
dc.subjectfeed hygieneen_US
dc.titleOzon uygulamasının, etlik piliç yemlerinin mikrobiyolojik özellikleri ve besin madde kompozisyonu üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeEFFECTS OF OZONE USAGE ON MICROBIAL PROPERTIES AND NUTRIENT COMPOSITION OF BROILER FEEDSen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster