Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBoz, Varol
dc.date.accessioned2020-02-17T13:17:54Z
dc.date.available2020-02-17T13:17:54Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/3614
dc.description.abstractSağlıklı ve dengeli beslenmenin en önemli koşularından biri de tüketilmesi gereken günlük proteinin %40 – %50’sinin hayvansal kaynaklı proteinlerden karşılanmasıdır. Et ve et ürünleri içerdikleri proteinler, mineral maddeler ve vitaminler bakımından insan beslenmesinde önemli hayvansal kaynaklı gıda maddeleridir.Bu çalışmanın amacı Tekirdağ ili Süleymanpaşailçesi kent merkezinde yaşayan tüketicilerin kırmızı et ve tavuk eti satın alma eğilimlerinin gelir grupları itibariyle farklılık gösterip göstermediğini belirlemektir. Veriler 167 kişi ile anket yapılarak elde edilmiştir. Katılımcıların en çok kırmızı et ve tavuk eti tükettikleri, bu tüketim üzerinde gelir durumlarının etkisi olduğu görülmüştür. Tüketicilerin %96,4’ü kırmızı et, %94,6’sının kanatlı et tüketmektedir. Kişi başı kırmızı et tüketimi ortalama 10,8 kg/yıl, kanatlı et tüketimi ise 14,4 kg/yıl olarak bulunmuştur. Çok yüksek gelir grubundakiler yıllık 12,3 kg/yıl kırmızı et ve 12,3 kg/yıl beyaz et tüketmekte iken,bu miktarlar düşük gelir grubundakilerde 9,5 kg/yıl kırmızı et ve 15,5 kg/yıl beyaz ettir. Tüketicilerin %31,7’si kırmızı eti pahalı, %55,7’si çok pahalı, kanatlı eti fiyatlarını ise %42,5’i pahalı, %24,0’ı çok pahalı bulmaktadır. Kırmızı ette %78,2 oranı ile sığır-dana eti, beyaz ette %94,3 oranı ile tavuk eti tercih edilmektedir. Temin yeri olarak 60,3 oranında kasap, beyaz ette %68,6 oranında market/süper markettercih edilmiştir.Aylık gelir miktarı ile aylık kırmızı ve kanatlı eti tüketim miktarı arasında pozitif bir ilişki vardırve aylık gelir arttıkça et tüketim miktarında az da olsa bir artış olmaktadır.en_US
dc.description.abstractA total of 167 participants participated in the study to determine the characteristics and characteristics of red meat and chicken meat consumption in Süleymanpaşa District of Tekirdağ Province and to investigate the effect of material conditions such as income status on these consumption preferences. In the study, data were collected through a multiple-choice and likert-type questionnaire, which included information about thesocio-demographic characteristics of the participants and information on their preferences for red meat and chicken meat consumption. As a result of the study, it was observed that the participants consumed red meat and chicken meat and their income status had an effect on this consumption. As a result of this search, it is seen that the monthly income and expenditure level of the participants and the ones with lowlevel of expense in the kitchen spending give the highest price to the purchase of red meat and chicken meaten_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKırmızı Eten_US
dc.subjectTavuk Etien_US
dc.subjecttüketicien_US
dc.subjectsatın alma eğilimien_US
dc.subjectRed Meaten_US
dc.subjectChicken Meaten_US
dc.subjectConsumerPreferencesen_US
dc.titleTüketicilerin gelir grupları itibariyle kırmızı et ve tavuk eti satın alma eğilimlerinin karşılaştırmalı analizi: Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi örneğien_US
dc.title.alternativeCOMPARATIVE ANALYSIS OF RED MEAT AND POULTRY BUYING TRENDS BY CONSUMERS’ INCOME GROUPS: CASE STUDYOF TEKİRDAĞ SÜLEYMANPAŞA DISTRICTen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster