Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKeser, Gökçe
dc.date.accessioned2020-02-10T11:24:00Z
dc.date.available2020-02-10T11:24:00Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/3585
dc.description.abstractLaktoferrin (Lf), benzersiz özelliklere sahip çok fonksiyonlu bir peynir altı suyu proteini olup, diğer birçok salgı sıvısında ve beyaz kan hücrelerinde bulunur. Bu çalışmada manda kolostrum ve laktasyon süt örneklerinde RP-HPLC yöntemi kullanılarak Laktoferrin konsantrasyonunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Manda kolostrum ve laktasyon süt örnekleri Marmara Bölgesi'ndeki (İstanbul Silivri-Çatalca) manda çiftliğinden, 150 gün boyunca herhangi bir meme iltihabı belirtisi göstermeyen ve günlük süt üretimi kaydedilen mandalardan temin edilmiştir. Kolostrum sütü örnekleri doğumdan hemen sonra 7. güne kadar, laktasyon sütü örnekleri ise laktasyonun ilk 30. gününden sonra aylık olarak toplanmıştır. Yapılan çalışma sonucunda, kolostrum sütünde yüksek olan laktoferrin miktarı trans süte geçişten sonra, laktasyon günlerinin ilerlemesiyle daha da azalmıştır. Manda kolostrum sütündeki Lf konsantrasyonu 0,380 mg.mL-1 ile 1,560 mg.mL-1 arasında, laktasyon sütünde ise 0,207 mg.mL-1 ile 0,305 mg.mL-1 arasında değiştiği saptanmıştır. Ayrıca, manda kolostrum ve laktasyon sütlerinde kuru madde, protein, yağ ve laktoz tespit edilmiştiren_US
dc.description.abstractLactoferrin (Lf) is a multifunctional whey protein with unique properties, is present in many other secretory fluids and white blood cells. In this study was aimed to determined lactoferrin concentration in both colostrum and lactation milk of Anatolian Buffaloes by using an RP-HPLC method. Colostrum and lactation milk samples were collected (the buffaloes had shown no sign of mastitis during 150 day and daily milk production was recorded.) from buffalo farm in the Marmara Region (İstanbul Silivri-Çatalca ), in the Turkey. Colostrum milk samples were collected immediately after parturition up to 7 days, and lactation milk samples were collected as monthly for the first 30. days of lactation. Lactoferrin was high in colostrum, then decreased with elapsing of lactation days and was very lower in lactation milk afterwards transit of milk. The Lf concentration in buffalo colostrum milk was determined from 0,380 mg.mL-1 to 1,560 mg.mL-1.The Lf concentration varied between 0,207 mg.mL-1 and 0,305 mg.mL-1 in normal lactation milk. Also, dry matter, protein, fat and lactose were determined in buffalo colostrum milk and lactation milk.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccessen_US
dc.subjectLaktoferrinen_US
dc.subjectHPLCen_US
dc.subjectManda sütüen_US
dc.subjectLactoferrinen_US
dc.subjectHPLCen_US
dc.subjectBuffalo milken_US
dc.titleFarklı zamanlarda toplanmış manda sütünde serum proteinlerinden laktoferrinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDETERMINATION OF LACTOFERRIN FROM SERUM PROTEINS IN BUFFALO MILK COLLECTED IN DIFFERENT TIMESen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster