Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTenikecier, Hazım Serkan
dc.date.accessioned2020-01-30T07:23:44Z
dc.date.available2020-01-30T07:23:44Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/3509
dc.description.abstractBu araştırma; 2015–2016, 2016–2017, 2017–2018 yetiştirme dönemlerinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Uygulama ve Araştırma Alanında bazı koca fiğ (Vicia narbonensis L.) çeşitlerinde (Dikili, Bozdağ, Özgen) farklı ekim zamanlarının (Kasım, Aralık, Ocak, Şubat) morfolojik ve fizyolojik karakterler ile verim ve verim unsurlarına etkisinin saptanması amacıyla yürütülmüştür. Çalışma sonuçlarına göre; bitki boyu 37,97-87,22 cm, doğal bitki boyu 35,22-83,40 cm, yaprakçık eni 24,58-36,42 mm, yaprakçık boyu 40,36-59,88 mm, ana sap uzunluğu 26,52-37,56 cm, ana sap kalınlığı 5,38-8,42 mm, yan dal sayısı 1,11-4,33 adet, çiçeklenme gün sayısı 82,00-151,00 gün, yaprak/bitki oranı % 54,40-63,87, yaprak sayısı 15,33-47,33 adet, yeşil ot verimi 933,33-3800,00 kg/da, kuru madde verimi 185,67-832,67 kg/da, ham protein oranı % 11,38-20,69, ham protein verimi 22,25-109,22 kg/da, ham selüloz oranı % 17,80-23,60, ham kül oranı % 6,40-8,95, NDF % 40,00-44,35, ADF % 28,80-31,60, ADL % 8,00-9,95, nispi yem değeri % 135,03-154,72, azot içeriği % 1,82-3,31, fosfor içeriği % 0,29-0,39, potasyum % 1,59-2,76, kalsiyum % 0,66-1,31, magnezyum % 0,19-0,43, bakır 16,97-21,83 ppm, çinko 17,35-43,73 ppm, mangan 50,03-84,75 ppm, demir 103-266 ppm, bitkide meyve sayısı 8,57-19,83 adet, bin tane ağırlığı 203,67-309,87 g, tane verimi 100,00-181,23 kg/da, yapraktaki klorofil miktarı % 44,47-58,63, stoma sayısı 41,00-80,33 adet, yaprakçıktaki stoma eni 4,98-7,47 ?m, yaprakçıktaki stoma boyu 9,33-15,56 ?m, yapraktaki stoma iletkenliği 80,63-138,30 mmol m-2s-1, bitki örtüsü sıcaklığı 15,50-19,92 °C, yaprak su kayıp oranı % 22,92-30,81, oransal nem içeriği % 55,53-75,03 arasında değişmiştir.en_US
dc.description.abstractThis research was conducted in 2015 – 2016, 2016 – 2017, 2017 – 2018 growing seasons at Tekirdağ Namık Kemal University, Faculty of Agriculture, Field Crops Department, Research and Experimental Area for determine effects of different sowing times (November, December, January, February) on morphological, physiological characters, yield and yield components on some narbon vetch (Vicia narbonensis L.) cultivars (Dikili, Bozdağ, Özgen). According to the results of the study, the characters were determined as follows; plant height 37,97-87,22 cm, natural plant height 35,22-83,40 cm, leaflet width 24,58-36,42 mm, leaflet length 40,36-59,88 mm, main stem height 26,52-37,56 cm, main stem diameter 5,38-8,42 mm, number of branch per plant 1,11-4,33 pcs., days to flowering 82,00-151,00 days, leaf/plant ratio 54,40-63,87 %, number of leaves per plant 15,33-47,33 pcs., fresh forage yield 933,33-3800,00 kg/da, dry matter yield 185,67-832,67 kg/da, crude protein ratio 11,38-20,69 %, crude protein yield 22,25-109,22 kg/da, crude cellulose ratio 17,80-23,60 %, crude ash ratio 6,40-8,95 %, NDF 40,00-44,35 %, ADF 28,80-31,60 %, ADL 8,00-9,95 %, relative feed value 135,03-154,72 %, nitrogen 1,82-3,31 %, phosphorus 0,29-0,39 %, potassium 1,59-2,76 %, calcium 0,66-1,31 %, magnesium 0,19-0,43 %, copper 16,97-21,83 ppm, zinc 17,35-43,73 ppm, manganese 50,03-84,75 ppm, iron 103-266 ppm, number of pods per plant 8,57-19,83 pcs., 1000 seed weight 203,67-309,87 g, seed yield 100,00-181,23 kg/da, chlorophyll content 44,47-58,63 %, stoma number 41,00-80,33 pcs., stomatal width in leaflet 4,98-7,47 ?m, stomatal length in leaflet 9,33-15,56 ?m, stoma conductivity in leaves 80,63-138,30 mmol m-2s-1, canopy temperature 15,50-19,92 °C, leaf water loss rate 22,92-30,81, relative water content 55,53-75,03 %.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectekim zamanıen_US
dc.subjectFizyolojien_US
dc.subjectKaliteen_US
dc.subjectkoca fiğen_US
dc.subjectmorfolojien_US
dc.subjectVicia narbonensis L.en_US
dc.titleBazı koca fiğ (vicia barbonensin l.) çeşitlerinde farklı ekim zamanlarının morfolojik ve fizyolojik karakterler ile verim ve verim unsurlarına etkisinin saptanması üzerine araştırmalaren_US
dc.title.alternativeRESEARCHES ON DETERMINATION OF EFFECTS OF DIFFERENT SOWING TIMES ON MORPHOLOGICAL, PHYSYOLOGICAL CHARACTERS, YIELD AND YIELD COMPONENTS IN SOME NARBON VETCH (Vicia narbonensis L.) CULTIVARSen_US
dc.typedoctoralThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster