Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorİke, Fatih
dc.date.accessioned2020-01-23T07:19:17Z
dc.date.available2020-01-23T07:19:17Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/3455
dc.description.abstractBu çalışma laktik asit bakteri (LAB) inokulantları ve enzimlerin, adi fiğ, buğday ve yulaf karışımı silajlarının fermantasyon, aerobik stabilite, hücre duvarı kapsamı ve in vitro organik madde sindirilebilirliği özellikleri üzerindeki etkilerinin saptanması amacı ile düzenlenmiştir. Araştırmada adi fiğ tam çiçeklenme, buğday ve yulaf süt olum döneminde hasat edilmiştir. Homofermantatif laktik asit bakteri (HMLAB) inokulantı olarak SILAID (Global Nutritech ®, TR), heterofermantatif laktik asit bakterisi (HTLAB) inokulantı olarak Pioneer 11A44 (Pioneer, USA), Enzim (E) karışımı olarakta SILAID Enzim (Global Nutritech ®, TR) kullanılmıştır. İnokulantlar silajlara 6.00 log10 kob/g düzeyinde katılmışlardır. Kontrol ve katkı maddeleri ile muamele edilen adi fiğ, buğday ve yulaf karışımı 1 litre hacimli polietilen torbalarda silolanmıştır. Torbalar laboratuvar koşullarında 20±2 °C sıcaklıkta depolanmışlardır. Silolamadan sonraki 180. gününde her gruptan 6 adet torba açılarak silajlarda kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Silolama döneminin sonunda açılan tüm silajlara 5 gün süre ile aerobik stabilite testi uygulanmıştır. Ayrıca bu silajların, in vitro organik madde sindirilebilirliği saptanmıştır. Sonuç olarak LAB inokulantı ve enzimler, adi fiğ, buğday ve yulaf karışımı silajlarının fermantasyon özelliklerini artırmış ancak aerobik stabilitelerini düşürmüştür. Laktik asit bakteri inokulantları, silajların asit deterjanda çözünmeyen lif ve selüloz kapsamını düşürürken, in vitro organik madde sindirilebilirliğini artırmıştır.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study was to compare the chemical composition, in vitro organic matter digestibility, metabolizable energy, relative feed values of the cereal forages from barley (Hordeum vulgare L.) harvested at ear emergence, milk and dough stages of maturity. The crude protein content of barley forages ranged from 4.79 to 9.73%; crude ash from 4.74 to 7.13%; neutral detergent fiber (NDF) from 43.57 to 55.67%; acid detergent fiber (ADF) from 27.62 to 38.67%, acid detergent lignin (ADL) from 3.59 to 6.27%, hemicellulose from 13.79 to 22.75% and cellulose from 22.63 to 32.88%. İn vitro organic matter digestibility ranged from %44.33 to 54.43%, metabolic energy from 6.82 to 8.05 MJ/kg DM, and relative feed values from 95.73 to 142.35. As a result of this research, maturity had a significant effect on the chemical composition, relative feed values, İn vitro organic matter digestibility and metabolic energy values. Crude protein, neutral detergent fibre, acid detergent fibre and cellulose contents decreased with increasing maturity whereas crude ash contents, relative feed values, in vitro organic matter digestibility and metabolic energy increased.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectLaktik asit bakterilerien_US
dc.subjectenzimen_US
dc.subjectsilajen_US
dc.subjectaerobik stabiliteen_US
dc.subjectyem değerien_US
dc.subjectLactic acid bacteriaen_US
dc.subjectenzymeen_US
dc.subjectsilageen_US
dc.subjectaerobic stabilityen_US
dc.subjectfeed valueen_US
dc.titleLaktik asit bakterisi ve enzim ilavesinin adi fiğ, buğday, yulaf karışımı silajlarda fermantasyon ile aerobik stabilite özellikleri üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeTHE EFFECTS OF LACTIC ACID BACTERIA AND ENZYME ADDITIVE ON THE FERMENTATION WITH AEROBIC STABILITY OF COMMON VETCH, WHEAT, OAT MIXTURE SILAGESen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster