Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞireli, Aziz Atalay
dc.date.accessioned2019-12-23T07:35:33Z
dc.date.available2019-12-23T07:35:33Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/3281
dc.description.abstractYapılan bu tez çalışması; yemlik olarak kullanılabilen buğday ve arpa çeşitlerinin, besin madde ve fiziksel özelliklerinin, yem mikroskopisi ve laboratuar analizleri ile ortaya konabilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma için 6 adet buğday (Selimiye, Pehlivan, Golia, Kızıltan91, Zenit, NKÜZiraat) ve 6 adet arpa çeşidi (Bolayır, Barberousse, Lord, Martı, Sladoran, Harman) kullanılmıştır.Çalışmada danelerin fiziksel ölçümleri yapılmış, stereo ve elektron mikroskobu ile mikro fotoğrafları çekilmiştir. Dane ve öğütülmüş numunelerde renk ölçümleri yapılmıştır. Ayrıca tüm örneklerin besin madde içerikleri de belirlenmiştir.Buğday ve arpa çeşitlerindeki analizler sonucunda çeşitler arasında belirgin besin madde farklılıklarının olduğu ve bazı çeşitlerde bu durumun fiziksel ölçümler ile mikroskopik olarak yapılan gözlemlerle de ilişkili olabileceği ortaya konmuştur. Sonuç olarak; besin madde kapsamlarının geleneksel metotlar olan laboratuar analizleriyle belirlenmesi yanı sıra, yapılacak morfometrik ve mikroskobik ölçümlerin yemlik olarak kullanılan tahılların kalitesinin belirlenmesinde kullanılması yem kalitesinin belirlenmesinde yardımcı olacak bir yöntem olarak fayda sağlayacaktır.en_US
dc.description.abstractThis thesis study was carried out in order to be able to reveal the nutrient and physical properties of wheat and barley varieties which can be used as feedstuffs through feed microscopy and laboratory analyzes. For the study, 6 varieties of wheat (Selimiye, Pehlivan, Golia, Kızıltan91, Zenit, NKÜZiraat) and 6 barley varieties (Bolayır, Barberousse, Lord, Martı, Sladoran, Harman) were used. Physical measurements were made of grains in the study were taken photos with stereo and electron microscopy. Color measurements were made on grain and ground samples.In addition, the nutrient content of all samples was also determined.Analysis of wheat and barley varieties suggests that there are significant nutrient differences between varieties and that in some varieties this may be related to physical and microscopic observations. As a result, nutrient contents is determined by laboratory methods, which are traditional methods, as well as the use of morphometric and microscopic measurements to determine the quality of the grains used as feed, as a method of helping to determine the quality of feed.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBuğdayen_US
dc.subjectarpaen_US
dc.subjectyem mikroskopisien_US
dc.subjectelektron mikroskobuen_US
dc.subjectstereo mikroskobuen_US
dc.subjectWheaten_US
dc.subjectbarleyen_US
dc.subjectfeed microscopyen_US
dc.subjectelectron microscopyen_US
dc.subjectstereo microscopyen_US
dc.titleArpa ve buğday çeşitlerinin besin madde ve fiziksel özelliklerinin yem mikroskopisi ve laboratuar analizleri ile belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDETERMINATION OF NUTRIENTS AND PHYSICAL SPESIFICATIONS OF BARLEY AND WHEAT VARIETIES BY FEED MICROSCOPY AND LABORATORY ANALYSISen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster