Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemirkol, Celal
dc.date.accessioned2019-12-20T06:51:16Z
dc.date.available2019-12-20T06:51:16Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/3262
dc.description.abstractBu araştırmanın materyalini kırmızı et işleyen firmalar ve İstanbul ilinde tüketiciler ile yapılan anket çalışmasından elde edilen veriler oluşturmuştur. İnsan beslenmesine olan katkısının yanında birçok kişiye istihdam sağlaması ve ulusal kalkınmaya olan katkısı ile bu sanayi dalı bazı sorunlarla karşı karşıya bulunmaktadır. Kırmızı et sanayinin karşılaştığı sorunların başında hammadde yetersizliği ve hammaddenin düzenli olarak sağlanamaması gelmektedir. Sektörde yetersiz koşullara sahip işletmelerin varlığı ve sağlıksız koşullarda üretim, sektörü olumsuz yönde etkilemektedir. Bununla birlikte kayıt dışı üretim hem haksız rekabete hem de tüketici bazında gıda güvenliği açısından sorunlara neden olmaktadır. Kırmızı et tüketim miktarları incelendiğinde; yıllık kişi başına düşen dana eti tüketim miktarı 10,73kg, koyun eti tüketim miktarı 2,30kg, sakatat tüketim miktarı 1,91kg’dır. Yıllık kişi başına düşen tavuk eti tüketim miktarı ise 16,93kg’dır. Kırmızı et ürünleri içerisinde daha çok dana eti tüketilmektedir. Genel et tüketimine bakıldığında tavuk eti, kırmızı ete göre daha fazla tüketilmektedir.en_US
dc.description.abstractThe material of this research is consisting of the data which are obtained from red meat firms. Whole red meat firms and consumers in Istanbul have been included the research data. Red meat industry has some problems even though the contributions to human nutrition, employment level and national development. The first problem of the red meat industry is insufficient and disorganized supply of raw material. The existence of firms which produce unstandardized and unhygienic products affects the sector negatively. However, unregistered production causes some problems on food safety and this creates unfair competition. When the meat consumption is analyzed; cattle meat consumption for per person is 10,73 kg/year, sheep meat consumption is 2,30 kg/year, offal’s consumption for a person is 1,91 kg/year. Chicken meat consumption is 16, 93 kg/year. Cattle meat is consumed far more with in red meat and red meat products. Chicken meat is consumed far more with in all red meat consumption.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBüyükbaş etien_US
dc.subjectküçükbaş etien_US
dc.subjectüretimen_US
dc.subjecttüketimen_US
dc.subjectpazarlamaen_US
dc.subjectBovine meaten_US
dc.subjectsheep and goat meaten_US
dc.subjectproductionen_US
dc.subjectconsumptionen_US
dc.subjectmarketingen_US
dc.titleTürkiye’ de kırmızı et sektörünün sanayici ve tüketici düzeyinde analizien_US
dc.title.alternativeTHE ANALYSIS of RED MEAT SECTOR at INDUSTRY and CONSUMER LEVEL in TURKEYen_US
dc.typedoctoralThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster