Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖner, Fatih
dc.contributor.authorGüneş, Adem
dc.date.accessioned2019-03-04T07:51:53Z
dc.date.available2019-03-04T07:51:53Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/3104
dc.description.abstractThis research was to determine in 2015 vegetation period in Ordu. In research, 13 maize varieties was used as experimental materials. There search was done 3 times according to randomized block test pattern. In research, plant height changed between 309.93-365.20 cm, ear height changed between 99.80-150.63 cm, stem diameter changed between 23.44-27.84 mm, leaf count changed between 11.67-13.63, sowing to silking time changed between 55-65.33 days, anthesis to silking time changed between 59-67.33 days, stover yield changed between 4525.17-5984.28 kg/da, core yield changed between 2166.17-3569.57 kg/da, leaf/stem rate changed between 35.86-53.85 %, core/plant rate changed between 32.10-41.10 %, forage yield changed between 6736.33-9476.72 kg/da, dry matter yield rate changed between 1758.41-2153.43 kg/da, ADF rate changed between 25.61-30.80 %, NDF rate changed between 50.57-57.43 %, crude protein rate changed between 7.63-9.32 %. The highest green herb yield was obtained from Everest, TK 6063, OSSK 602, Sagunto, Cadız, Hido and Carella varieties.en_US
dc.description.abstractBu araştırma 2015 yılında Ordu’da yürütülmüştür. Araştırmada 13 mısır çeşidi materyal olarak kullanılmıştır. Araştırma tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak yapılmıştır. Araştırmada bitki boyu 309.93- 365.20 cm, ilk koçan yüksekliği 99.80-150.63 cm, sap çapı 23.44-27.84 mm, yaprak sayısı 11.67-13.63 adet, tepe püskülü gösterme süresi 55-65 gün, koçan püskülü gösterme süresi 59-67 gün, stover verimi 4525.17-5984.28 kg/ da, koçan verimi 2166.17-3569.57 kg/da, yaprak/sap oranı % 35.86-53.85, koçan/bitki oranı % 32.10-41.10, yeşil ot verimi 6736.33-9476.72 kg/da, kuru madde verimi 1758.41-2153.43 kg/da, ADF oranı % 25.61-30.80, NDF oranı % 50.57-57.43, ham protein oranı % 7.63-9.32 arasında değişmiştir. En yüksek yeşil ot verimi Everest, TK 6063, OSSK 602, Sagunto, Cadız, Hido ve Carella çeşitlerinden elde edilmiştir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectQualityen_US
dc.subjectSilage Maizeen_US
dc.subjectYielden_US
dc.subjectKaliteen_US
dc.subjectSilajlık Mısıren_US
dc.subjectVerimen_US
dc.titleDetermination of Silage Yield and Quality Characteristics of Some Maize (Zea mays L.) Varietiesen_US
dc.title.alternativeBazı Mısır (Zea mays L.) Çeşitlerinin Silajlık Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid55869en_US
dc.authorid35642en_US
dc.identifier.volume16en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage42en_US
dc.identifier.endpage50en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster