Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDama, Gökhan
dc.contributor.authorKaya, Adem
dc.date.accessioned2018-07-17T11:50:40Z
dc.date.available2018-07-17T11:50:40Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2757
dc.description.abstractYumurtacı tavuk rasyonlarına farklı düzeylerde (0,100, 200 ve 300 ppm) propiyonik asit eklenmesinin performans, yumurta kalitesi ve bazı kan parametreleri üzerine etkisini araştırmak maksadıyla yürütülen çalışmada, 28 haftalık yaşta 96 adet, Loghmann LSL tipi beyaz yumurtacı tavuk kullanılmıştır. Yumurtacı tavuk rasyonlarına 100, 200 ve 300 ppm seviyelerinde propiyonik asit ilavesinin yumurta verimi ve yemden yararlanma oranını linear olarak iyileştirdiği gözlenmiştir. Rasyona propiyonik asit ilavesinin yumurta kalitesiyle ilgili parametreler(yumurta kabuk kalınlığı, yumurta kırılma mukavemeti, yumurta sarı ve akı indeksi, haugh birimi) bakımından deneme grupları arasında önemli bir farklılık oluşturmuşturr (P<0,05). Serum parametrelerinden trigliserid, AST ve P hariç, incelenen diğer parametreler (kolesterol, glukoz, ALP, ALT, Ca) muameleden etkilenmemiştir. Yapılan polinomiyal analizle rasyona değişik seviyelerde propiyonik asit ilavesinin serum trigliserid ve P içeriğini kuadratik, AST içeriğini ise kübik olarak etkilediği belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was conducted to evaluate the effects of four different levels (0, 100, 200, 300 ppm) of propionic acid supplementation into diets of laying hens on performance, egg quality and some blood parameters. The trial consisted of a total of 96, 28 wks old, Lohmann white layers were allocated randomly four experimental groups. During the study, each experimental group of six replicates of four birds was fed with four treatment diets. Results showed that supplementation of different levels propiyonic acid into layer diet linearly improved feed conversion ratio, and increased egg production. Egg quality traits such as shape index, albumen index, yolk index, shell strength, shell thickness, yolk color and Haugh unit were not affected by propiyonic acid supplementation into layer diet. Except for triglyceride, AST and P, other serum parameters such as cholesterol, glukoz, ALP, ALT and Ca did not affected by the propionic acid supplementation. Adding at different levels of propionic acid to diets of laying hens affected quadratically serum triglyceride, P and AST as cubically.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectLaying hensen_US
dc.subjectPropionic aciden_US
dc.subjectPerformanceen_US
dc.subjectEgg qualityen_US
dc.subjectBlood parametersen_US
dc.subjectYumurtacı tavuken_US
dc.subjectPropiyonik asit
dc.subjectPerformas
dc.subjectYumurta kalitesi
dc.subjectKan parametresi
dc.titleYumurtacı Tavuk Rasyonlarına Propiyonik Asit İlavesinin Performans, Yumurta Kalitesi Ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeThe Effects Of Dietary Propionic Acid Supplementation For Laying Hens On Performance, Egg Quality Traits And Some Blood Parametersen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid23782en_US
dc.identifier.volume15en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage129en_US
dc.identifier.endpage134en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster