Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzdemir, Gülen
dc.contributor.authorYılmaz, Emine
dc.contributor.authorUnakıtan, Gökhan
dc.contributor.authorYılmaz, İsmail
dc.contributor.authorKeskin, Gülşen
dc.date.accessioned2017-11-08T14:27:02Z
dc.date.available2017-11-08T14:27:02Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2507
dc.description.abstractBu çalışmada Trakya Bölgesinde, geleneksel gıda üretimi konusunda özellikle çiftçi ailelerinde kadınların aktif çalışmalarının sağlanmasında geleneksel gıda üretim ve pazarlama istekleri araştırılmıştır. Araştırma sonucunda kırsal alanda yaşayan kadınların geleneksel gıda ürünleri üreterek pazarlama isteklerinin olasılığı logit modelle tahmin edilmiştir. Model sonuçlarına göre, eğitim, yaş ve arazi miktarı büyüdükçe pazarlama isteği düşmektedir. Kendine ait bir gelirinin olmasını isteyen kadınlar (8,472 kat), gıda güveliği hakkında bilgi sahibi olan kadınlar (4 kat) ve ayrıca örgütlü biçimde aktif olarak çalışma isteği bulunan kadınlar (2,03 kat) diğerlerine göre daha fazla geleneksel gıda pazarlama isteğindedirler.en_US
dc.description.abstractIn this study, in the region of Thrace, the production and marketing desires for active participation of especially women in farmers’ families about traditional food production were searched. As a result of the research, the possibility of marketing wishes of women living in rural areas by producing traditional food was estimated with the logit model. According to the model results, the demand for marketing is decreasing as the amount of education, age and land grows. Women who want to have their own income (8,472 times), women who are knowledgeable about food safety (4 times) and also women who want to have working actively in an organized (2,03 times) are more in demand for traditional food marketing than others.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGeleneksel gıdaen_US
dc.subjectpazarlamaen_US
dc.subjectkadınen_US
dc.subjectkırsal alanen_US
dc.subjectüretimen_US
dc.subjectTraditional foodsen_US
dc.subjectmarketingen_US
dc.subjectwomenen_US
dc.subjectrural areaen_US
dc.subjectproductionen_US
dc.titleKırsalda Kadının Geleneksel Gıda Üretimi ve Pazarlama İstekliliğien_US
dc.title.alternativeTraditional Food Production and Marketing Demand for Women in Rural Areaen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümüen_US
dc.authorid54470en_US
dc.authorid60278en_US
dc.authorid147228en_US
dc.authorid28931en_US
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage66en_US
dc.identifier.endpage72en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster