Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇatak, Suat
dc.date.accessioned2017-04-20T06:23:57Z
dc.date.available2017-04-20T06:23:57Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/225
dc.description.abstractBu çalısmada, öncelikle Trakya Bölgesinde oldukça yaygın olarak kullanılmakta olan çekilir depo tipi kurutma tesislerinin genel durumu incelenmistir. Arastırma kapsamında, bölgede en çok tercih edilen kurutuculardan 4 farklı marka hareketli depo tipi kurutucu sistem denemeye alınmıstır. Bu kurutucuların 3’ü yeni model (Model 2, 3 ve 4) ve biriside nispeten eski (Model 1) model seçilmistir. Denemelerde Osmancık-97 çeltik çesidi kullanılmıstır. Bu sistemlerin çeltik kalitesine etkilerini saptamak amacıyla her bir makineden kurutma öncesi ve kurutma sonrasında alınan örneklerde ilk ve son nem degerleri, maksimum kırıksız randıman degerleri, pirinç kırılma dirençleri ve çeltik örneklerinin fiziksel özellikleri saptanmıstır. Ayrıca depolama ve pisirme kalitesinin göstergesi olarak ısısal özelliklerden özgül ısı, ısı iletkenlik katsayısı ve ısı yayınım katsayısı degerleri de saptanmıstır. Saptanan kalite parametrelerine göre uygulamadaki bazı olumsuzluklar ve çözüm önerileri bildirilmistir.en_US
dc.description.abstractIn this research, firstly general status of silo type paddy dryer that are widely used in Trakya Region was investigated. 4 different model dryers were selected to determine of effects on paddy physical properties and rice quality. Three of them are new model (Model 2, Model 3 and Model 4) and one of them is relatively old model (Model 1). Before and after drying. samples were collected from the dryers to find the effects of dryers on rice quality namely initial and final moisture content values, physical properties of paddy samples, maximum rice performance without cracked kernel, rice rupture resistance. In addition to these quality parameters thermal properties namely specific heat, thermal conductivity and thermal diffusivity values of these samples were investigated as an indicator of storage and cooking quality. According to these investigated data, incorrect applications and some suggestions were reported.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÇeltiken_US
dc.subjectaşırı kurutmaen_US
dc.subjectkırıksız randımanen_US
dc.subjectkaliteen_US
dc.subjectısısal özellikleren_US
dc.subjectPaddyen_US
dc.subjectOverdryingen_US
dc.subjectperformance without cracksen_US
dc.subjectqualityen_US
dc.subjectthermal propertiesen_US
dc.titleTrakya bölgesindeki çeltik kurutma tesislerinde aşırı kurutma probleminin kalite ve ekonomik açıdan etkilerinin saptanmasıen_US
dc.title.alternativeDetermination of effects of overdrying problem in respect of quality and economic in paddy drying systems in Trache regionen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Makinaları Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster