Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGültekin, Fatih
dc.contributor.authorSavaş, Hasan Basri
dc.contributor.authorCeyhan, Betül Mermi
dc.contributor.authorAtay, Mehmet Berk
dc.contributor.authorÇetinkaya, Necati
dc.contributor.authorGolcukcu, Ayhan
dc.date.accessioned2017-08-07T07:33:44Z
dc.date.available2017-08-07T07:33:44Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2257
dc.description.abstractAim This study of medical doctors perceptions of food additives, their level of knowledge, attitudes and behaviors are intended to be measured. Materials and Methods In this study, aged 23-65, 118 men (59%), 82 women (41%), including 200 medical doctors were on. Statistical analysis of the answers given in the survey of medical doctors, according to the perception of risk to food additives, knowledge, attitudes and behaviors were assessed. Results 80 % of respondents qualify as food additives are harmful. In contrast, the level of knowledge about food additives 26.5 % of good reviewers ' tour. 40 years or older, in terms of disclosure and supervisory authorities more confidence (p < 0.05). Conclusion Medical doctors perception of high risk to food additives, while the lowest was observed in the level of knowledge. Of food additives in medical education is seen not find enough space.en_US
dc.description.abstractAmaç Bu çalışma ile tıp doktorlarının gıda katkı maddesi algılarının, bilgi düzeylerinin, tutum ve davranışlarının ölçülmesi amaçlanmıştır. Materyal ve Metot Araştırma, 23-65 yaş arası, 118 Erkek (% 59), 82 Kadın (% 41) olmak üzere 200 tıp doktoru üzerinde yapıldı. İstatistiksel analiz sonucunda ankette tıp doktorlarının verdikleri cevaplara göre, gıda katkı maddelerine karşı risk algısı, bilgi düzeyi, tutum ve davranışları değerlendirildi. Bulgular Katılımcıların % 80’i gıda katkı maddelerini zararlı olarak nitelemektedir. Buna karşılık, gıda katkı maddeleri hakkında bilgi düzeyini iyi olarak değerlendiren oranı % 26,5’tur. 40 yaş ve üstünde olanlar bilgilendirme ve denetleme açısından yetkili kurumlara daha çok güvenmektedir (p<0.05). Sonuç Tıp doktorlarının gıda katkı maddelerine karşı risk algıları yüksek iken, bilgi düzeyleri düşük olarak gözlenmiştir. Tıp eğitimi içinde gıda katkı maddelerinin yeterli yer bulamadığı görülmektedir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Tıp Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectfood additivesen_US
dc.subjectmedical doctorsen_US
dc.subjectrisk perceptionen_US
dc.subjectGıda katkı maddelerien_US
dc.subjecttıp doktorlarıen_US
dc.subjectrisk algısıen_US
dc.titleMedical Doctors’ Perceptions of Food Additivesen_US
dc.title.alternativeTıp Doktorlarının Gıda Katkı Maddeleri Hakkındaki Algılarıen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofNamık Kemal Tıp Dergisi (International Journal of Basic and Clinical Medicine)en_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid4830en_US
dc.authorid37046en_US
dc.authorid16655en_US
dc.identifier.volume2en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage118en_US
dc.identifier.endpage122en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster