Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBayram, Seda Erdoğan
dc.contributor.authorElmacı, Ömer Lütfü
dc.contributor.authorMiran, Bülent
dc.date.accessioned2017-07-21T08:28:28Z
dc.date.available2017-07-21T08:28:28Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2024
dc.description.abstractGediz Havzası'nda yer alan Emiralem beldesi, Türkiye çilek üretimi açısından yüksek tarımsal potansiyele sahip bir beldedir. Verim odaklı üretime yönelik yapılan bilinçsiz gübreleme uygulamaları nedeniyle meydana gelen toprak, su ve hava kirliliği çevre için bir tehdit oluşturmaktadır. Bu çalışma insan sağlığı ve çevre kirlenmesi hakkındaki olası tehditler ile ilgili mevcut durumu tanımlamayı ve bölgenin üretim potansiyelini artırmak için üretici davranışlarını incelemeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla 150 yapılandırılmış soru içeren bir anket bölgedeki 67 üreticiye uygulanmıştır. Veriler Analitik Hiyerarşi Prosesi (AHP) gibi bazı tanımlayıcı istatistiksel analiz teknikleri ile analiz edilmiştir. Analiz sonuçları üreticilerin çilek üretiminde hem miktar hem de kalite arayışında olduklarını göstermiştir. Ayrıca üreticilere çevre konusunda hassas üretim uygulamaları eğitiminin verilmesi gerektiği de vurgulanmıştır.en_US
dc.description.abstractEmiralem located in the Gediz River basin which is having a significant agricultural potential is a county familiar with strawberry production. The fact that production style in the basis of yield associated with careless fertilizer use gave rise to soil, water and air pollution has become a threat to the environment. This study aims at describing the current circumstances on probable jeopardies toward human health and environmental pollution and examines the producer behaviors in order to increase the production potential of the region. For this purpose a survey of 67 producers covering 150 structured questions was carried out in the area. The data was analyzed via some descriptive statistical analysis techniques and particularly Analytical Hierarchy Process (AHP). The analysis depicted that the producers were seeking both quality and quantity during the strawberry production. It is also deduced that the farmers should be trained for sensitive production applications to environment via extension services.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectStrawberryen_US
dc.subjectfertilization practicesen_US
dc.subjectproducer behavioursen_US
dc.subjectproducer poolen_US
dc.subjectÇileken_US
dc.subjectgübreleme uygulamalarıen_US
dc.subjectüretici davranışlarıen_US
dc.subjectüretici havuzuen_US
dc.titleAn Evaluation on Strawberry Production in Terms of Plant Nutrition and Farmer Applications: Evidences from Gediz River Basin, Turkeyen_US
dc.title.alternativeBitki Besleme ve Çiftçi Uygulamaları Açısından Çilek Üretimi Üzerine Bir Değerlendirme: Gediz Havzası Örneği, Türkiyeen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid163033en_US
dc.authorid8477en_US
dc.authorid4228en_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage70en_US
dc.identifier.endpage79en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster