Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖner, N.
dc.contributor.authorTok, H. H.
dc.contributor.authorSağlam, M. T.
dc.date.accessioned2017-07-20T11:20:55Z
dc.date.available2017-07-20T11:20:55Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1997
dc.description.abstractBu çalışma 2007-2008 yıllarında ülkemizin ve Marmara Bölgesinin önemli bir bağcılık merkezi olan Tekirdağ iline bağlı Şarköy ilçesinde, hafif alkalin ve kireçli toprak koşullarında yetiştirilen Merlot şaraplık üzüm çeşidi üzerinde yürütülmüştür. K, Mg ve Mikro elementlerin (Fe, Zn, Cu ve Mn) 3'er farklı dozları asma bitkisi gelişiminin 2 değişik fizyolojik döneminde yaprak gübresi olarak uygulanmıştır. Çalışmada yaprak gübresi uygulamalarının üzümlerin şıralarında kalite kriterleri olarak bilinen; pH, suda çözülebilir kuru madde miktarı %, alkol miktarı %, toplam şeker %, titre edilebilir asit miktarı g/L, toplam fenolik bileşik miktarı mg/kg, toplam antosiyan miktarı mg/kg ve tanen mg/kg miktarlarına etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır, iki yıllık denemeden sonra, Merlot üzüm çeşidinde uygulama zamanı, uygulama dozları ve üçlü interaksiyonları; pH, suda çözülebilir kuru madde miktarı, alkol miktarı, toplam şeker, titre edilebilir asit miktarı, toplam fenolik bileşik miktarı, toplam antosiyan miktarı ve tanen (mg/kg) değişimine etkisi istatistik olarak % 1 düzeyinde önemli bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractExperiments were carried out in Şarköy-Tekirdağ, one of the prominent centers of viticulture in the Marmara Region of Turkey on the cultivars Merlot, grapevine cultivar grown on slightly basic soils containing also lime, were used in the experiments at 2007-2008. The K, Mg and the micro elements (Fe, Zn, Cu and Mn) were combined in three different concentrations on development of grape fern applied as foliar fertilizers at two development stages. In the study, it is aimed to investigate foliar fertilizer applications of the grape must quality criteria which are pH, amount of soluble dry solids %, alcohol percentage %, total sugar %, titratable acid content g/L, total phenolic content, total anthocynanins mg/kg and tannens mg/kg. At the end of a two-year of trial, the effect of variations on pH, soluble dry solids, alcohol concentration, total sugar content, titretable acidity, total phenolic compounds, total anthocyanin and tannens were appeared to be statistically significant at 1% level on the study of time of application, fertilizer concentrations and the triple interaction of merlot grapevine cultivar.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectŞıra Kalitesien_US
dc.subjectMerloten_US
dc.subjectYaprak Gübresien_US
dc.subjectGrape Juice Qualityen_US
dc.subjectFoliar Fertilizeren_US
dc.titleMerlot Üzüm Çeşidinde Yaprak Gübresi Uygulamasının Verim ve Şıra Kalitesi Üzerine Etkisien_US
dc.title.alternativeEffects on The Yield and Quality of Grape Juice in Merlot Grape Varieties Foliar Fertilizer Applicationen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümüen_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage82en_US
dc.identifier.endpage99en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster