Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorCoşkun, Fatma
dc.contributor.authorYılmaz, İsmail
dc.contributor.authorDemirci, Ahmet Şükrü
dc.date.accessioned2017-07-17T08:54:49Z
dc.date.available2017-07-17T08:54:49Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1942
dc.description.abstractThe microbiological quality of meat products is characterized by the presence of aerobes, facultative anaerobes, psychrotrophs and mezophiles which are responsible for spoilage and pathogenic bacteria. Producers should be careful about the microbiological quality and contamination of meat products in all processing stages including production and consumption in order to protect consumer health. One of these processing stages is selling. The aim of this research was to determine the hygienic quality of the packaged (by vacuum packaging) and unpackaged (sausages which have been packaged in modified atmosphere packages as 3000 grams and sold in portions/grams according to customer demand) frankfurters sausages sold in Tekirdag. The samples was investigated for Staphylococcus aureus, yeasts and moulds, Escherichia coli, and Salmonella spp. in order to observe their hygienic quality. In general, the unpackaged sausage samples had higher S. aureus and yeast and mould counts than the frankfurters sausages should not be sold in unpackaged form because of low hygienic quality.en_US
dc.description.abstractEt ürünlerinin mikrobiyolojik kalitesi patojen bakteriler ve bozulmadan sorumlu aeroblar, fakültatif anaeroblar psikrotroflar ve mezofillerin varlığı ile karakterize edilir. Üreticiler tüketici sağlığını korumak için üretim ve tüketimi içeren bütün proses evrelerinde et ürünlerinin mikrobiyolojik kalitesi ve kontaminasyonu konusunda dikkatli olmalıdırlar. Bu proses evrelerinden biri satıştır. Bu araştırmanın amacı Tekirdağ'da satılan paketlenmiş (vakum paketlenmiş) ve paketlenmemiş (3000 gram olarak modifiye atmosferde paketlenmiş ve tüketici isteğine göre porsiyon/gr olarak satılan sosisler) Frankfurter sosislerin hijyenik kalitesini belirlemektir. Örnekler hijyenik kalitelerini gözlemlemek için Staphylococcus aureus, maya ve küfler, Escherichia coli ve Salmonella spp. bakımından araştırıldı. Genellikle paketlenmemiş sosis örnekleri paketlenmiş sosislerden daha yüksek S. aureus ve maya ve küf sayısına sahipti. Frankfurter sosisler hijyenik kalitesinin düşüklüğünden dolayı paketlenmemiş olarak satılmamalıdır.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectPathogenic bacteriaen_US
dc.subjectemulsified sausagesen_US
dc.subjecthygienic quality of the sausagesen_US
dc.subjectPatojen bakterileren_US
dc.subjectemülsifiye edilmiş sosileren_US
dc.subjectsosislerin hijyenik kalitesien_US
dc.titleThe Microbiological Quality of FrankfurtersSold in Tekirdagen_US
dc.title.alternativeTekirdağ'da Satılan Frankfurter Sosislerin Mikrobiyolojik Kalitesien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.authorid49629en_US
dc.authorid28931en_US
dc.authorid104316en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage105en_US
dc.identifier.endpage109en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster