Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzdikmenli, Seda
dc.contributor.authorZorba, Nükhet Nilüfer Demirel
dc.date.accessioned2017-07-13T11:07:53Z
dc.date.available2017-07-13T11:07:53Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1922
dc.description.abstractSon yıllarda, değişen yaşam koşulları ve tüketim alışkanlıkları ile birlikte hazır gıda tüketimi gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemizde uzun yıllardır salçalık olarak üretilen kapya biberi günümüzde közlenmiş kırmızı biber konservesi olarak yurt içi ve yurt dışından büyük talep görmektedir. Birçok ülkede gıda maddelerinin güvenilirliğinin sağlanması kanunlar ile zorunlu hale gelmiştir. Bu çalışmada, közlenmiş kırmızı biber konservesi üretiminde Gıda Güvenliği yönetim sisteminin uygulanması incelenmiştir. Gıda güvenliği yönetim sisteminin parçasını oluşturan HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) prensiplerinin nasıl uygulanacağı örnekler ile anlatılmıştır. Son olarak közlenmiş kırmızı biber konservesine dair KKN (Kritik Kontrol Noktaları) tespit edilmiştiren_US
dc.description.abstractIn recent years, fast-food consumption increased by changing life conditions and consumption habits from day to day. For many years, Capia peppers are used in the paste manufacture in our country, nowadays capia peppers are used in the production of canned roasted red peppers which have great demand both in the country and abroad. Food security was ensured by laws in many countries. In this study, applications of food safety management system were examined in the production of canned roasted red peppers. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) principles which are part of the food safety management system were described to apply with examples. Finally, CCP ( Critical Control Points) have been identified production of canned roasted red peppers.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKözlenmiş kırmızı biberen_US
dc.subjectHACCPen_US
dc.subjectKKNen_US
dc.subjectGıda Güvenliği Yönetim Sistemien_US
dc.subjectRoasted red pepperen_US
dc.subjectCCPen_US
dc.subjectFood Safety Management Systemsen_US
dc.titleKözlenmiş Kırmızı Biber (Kapya) Konservesi Üretiminde Gıda Güvenliğien_US
dc.title.alternativeFood Safety in Production of Canned Roasted Red Pepper (Capia)en_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid124023en_US
dc.authorid144620en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage55en_US
dc.identifier.endpage64en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster