Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAkçi, Yavuz
dc.contributor.authorÇiftci, Veliddin
dc.date.accessioned2017-07-10T12:24:35Z
dc.date.available2017-07-10T12:24:35Z
dc.date.issued2016-12
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1864
dc.descriptionInternational Congress of Management Economy And Policy, 26-27 Kasım 2016, İstanbulen_US
dc.description.abstractÇok uzun tarihi geçmişe sahip olan bulgur geçmişte olduğu gibi günümüzde de hala sıkça tüketilen bir gıdadır. Bulgur Anadolu’da yöresel yemeklerde çoğu zaman yer bulabilen yarı hazır gıdadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi bulgur tüketiminin diğer bölgelere göre daha fazla olduğu düşünülmektedir. Bu çalışmada tüketicilerin bulgur tüketim şekilleri, bulgur tüketme nedenleri ve bulgur satın alma tercihini etkileyen değişkenler belirlenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla hazırlanan anket güneydoğu Anadolu bölgesindeki 9 ilden 578 kişiye yüz yüze uygulanmıştır. Uygulama verileri istatistiki analizlere tabi tutulmuştur. Analizler sonucunda verilerin Cronbach’s Alpha güvenirlik değeri 0,829 bulunmuştur. Katılımcıların bulgur tüketim şekilleri, bulgur tüketme nedenleri ve bulgur tercihleri arasında demografik özelliklere anlamlı farklılıklar görülmüştür. Bulguru genç, eğitim seviyesi yüksek, gelir seviyesi yüksek ve kalabalık olmayan ailelerin diğerlerine göre daha az tükettiği görülmüştür. Market ve toptancılardan daha çok ambalajlı paketlerde alındığı görülmüştür.en_US
dc.description.abstractHaving a very long history, bulghur is a commonly consumed food today as it was in the past. Bulghur is half-convenience food which is a common ingredient of traditional meals. It is thought that the bulghur consumption of southeastern Anatolia region is more than the other regions' consumption. ın this work, the types of consumers' consumption the reasons of them for consuming bulghur and the variables effecting preference of buying bulghur are tried to determine. With this purpose, questionnaires prepared according to descriptive survey model have been performed face to face on 578 people from nine cities in the southeastern Anatolia region. Application data has been subject to statistical analysis. As a result of analysis, the Cronbach's Alpha credibility rate of data is found as 0,829. Meaningful differences have been seen among the ways of bulghur consumption, reasons for bulghur consumption and bulghur preferences of participants. It has been seen that bulghur is consumed less by young, highly educated, highly prosperous and small families than the other ones. It has been seen that it is purchuased from groceries and wholesalers mostly in bulk packages.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBulguren_US
dc.subjectbulgur tüketimien_US
dc.subjectGüneydoğu Anadoluen_US
dc.subjectanketen_US
dc.subjecttüketicien_US
dc.subjectBulghureen_US
dc.subjectbulghure consumptionen_US
dc.subjectsoutheastern Anatoliaen_US
dc.subjectsurveyen_US
dc.subjectconsumeren_US
dc.titleBULGUR TÜKETİMİ: GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ TÜKETİCİLERİNİN İNCELENMESİen_US
dc.title.alternativeBULGHUR CONSUMPTION: STUDYING THE CONSUMERS OF SOUTHEASTERN ANATOLIA REGIONen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofBalkan Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid27669en_US
dc.authorid200009en_US
dc.identifier.startpage818en_US
dc.identifier.endpage832en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster