Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKaradavut, Ufuk
dc.contributor.authorTaşkın, Atilla
dc.date.accessioned2017-07-07T08:08:55Z
dc.date.available2017-07-07T08:08:55Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1835
dc.description.abstractBu çalışma ile Kırşehir il ve ilçelerinin kentsel alanında kanatlı eti tüketimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç için tüketicilerin kanatlı eti tüketim düzeyleri ve tüketim davranışları incelenmiştir. Örnek sayısı oransal yaklaşım kullanılarak belirlenmiştir. Bu çalışmada, 756 kişi ile anket yapılmıştır. Bu araştırma, 2013 yılında nisan ve haziran aylarında yürütülmüştür. Araştırma sonuçlarına göre, kişi başı yıllık kanatlı eti tüketimi 15,2 kg olarak belirlenmiştir. Bu tüketimin, sırasıyla, tavuk, hindi ve kaz etleri olduğu belirlenmiştir.Sonuç olarak, kanatlı eti tüketimi Kırşehir il ve ilçelerinin kentsel alanında tüketicilerin eğitim düzeyine göre yükselmiştir. Fakat tüketicilerin gelirlerindeki artış ile kanatlı eti tüketiminden kırmızı et doğru bir eğilim belirlenmiştir. Diğer taraftan, kanatlı eti tüketimi, ailede bireylerin sayısının artırılması ile artmıştır.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study was conducted to determine the factors affecting the consumption of poultry meat in the urban area of Kirsehir province. For this purpose, the behavior of consumers and consumption of poultry meat consumption levels were examined. The number of samples were determined using the proportional approach. In this study, survey was conducted with 756 people. This research was carried out in April and June in year of 2013. According to this research, average annual per capita consumption of poultry meat was 15.2 kg. This consumption was determined chicken, turkey and goose meat, respectively. As a result, the consumption of poultry meat increased according to the level of education of consumers in urban areas of Kirsehir province. But, a trend towards red and poultry meat consumption were determined with the increase in consumers' incomes. On the other hand, the consumption of poultry meat was increased with increase the number of individuals in the family.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjecttavuken_US
dc.subjectkazen_US
dc.subjectKanatlı etien_US
dc.subjectKırşehiren_US
dc.subjecthindien_US
dc.subjectördeken_US
dc.subjectturkeyen_US
dc.subjectpoultry meaten_US
dc.subjectgooseen_US
dc.subjectducken_US
dc.subjectchickenen_US
dc.titleKırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of Factors Affecting Poultry Meat Consumption in Kırşehir Provinceen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid130934en_US
dc.authorid37302en_US
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage37en_US
dc.identifier.endpage43en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster