Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYücel, Celal
dc.contributor.authorAvcı, Mustafa
dc.contributor.authorKılıçalp, Numan
dc.contributor.authorAkkaya, Murat Reis
dc.date.accessioned2017-07-05T11:56:37Z
dc.date.available2017-07-05T11:56:37Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1791
dc.description.abstractAraştırma, Lactobacillus)buncheri bakteri inokulantın değişik yem bitkisi tür ve karışımlarından hazırlanan silajların kimyasal komposizyonları ile silaj kalitesi üzerine etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada yonca, ak üçgül, adi fiğ, soya fasulyesi, nohut, İngiliz çimi, buğday, tritikale, yulaf ve hardalın saf silajlarının yanı sıra; adi fiğin yulaf, tritikale, buğay karışımları, yoncaIbuğday ve İngiliz çimiIak üçgülün karışımlarında elde edilmiş 15 farklı karışım ile Lactobacillus)buncheri inokulantının 5x105 CFU/g/yaş materyal dozu, araştırmada materyal olarak kullanılmıştır. Silaj materyali üzerinde ham protein oranı (HPO), nötr detergant lif (NDF), asit deterjan lif (ADF), pH, sindirilebilir kuru madde oranı (SKMO), nispi yem değeri(NYD) gibi özellikler incelenmiştir. İncelenen tüm özelliklerde tür ve karışım ile inokulant uygulaması interaksiyonları istatistikî olarak önemli bulunmuştur. Ayrıca, inokulant uygulaması incelenen tüm özellikler üzerine istatistiksel olarak önemli etkide bulunmuştur. Asetik asit üreten L.) buchneriinokulant uygulaması, tür ve karışımların silaj ve yem kalite özelliklerinden HP oranı, SKM ve NYD ve ortalamalarını düşürdüğü; NDF, ADF ve pH ortalamalarını yükselttiği ve sonuç olarak silaj kalitesi üzerine olumlu etkide bulunmadığı saptanmıştır. Ayrıca, hardalın yüksek HP, SKM, NYD ve düşük NDF ve ADF değeri ile yem amaçlı olarak silajı yapılabilir ve rasyonlara belli oranlarda kullanılabileceği de saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractThe research was carried out to determine the effect of bacterial inoculant (Lactobacillus)buncheri) on the chemical composition and the quality of the silages prepared from different forage crops and their mixtures. Sole silage of alfalfa, white clover, common vetch, soybean, chickpea, perinnal rygrass, wheat, triticale, oat and wild mustard, furthermore 15 different silageItype obtained from different proportions mixture such as (vetch 50%Itritikale 50%, vetch 50%Iwheat 50%, vetch 50%Ioat 50%, perinnel rygrass 60%Iwhite clover 40%, alfalfa 50%Iwheat50%) and Lactobacillus)buncheri doses of 5x105 CFU/g/fresh material were used as matarials in the research. The following measurment were recorded on silage materials: Crude protein ratio (CPR), neutral detergen fiber (NDF), acid detergant fiber (ADF), pH, degistieble dry matter ratio (DDMR) and relative feed value (RFV). Interaction of the spices, their mixtures and application of the inoculant in all examined traits were found statistically significant. Furthermore, all examined traits were statistically significantly influenced by application of the inoculant. Application of L. buncheri inoculant producing acetic acid decreased (CP ratio, DDMR and RFV) the silage and forage quality features, but increased NDF, ADF and pH ratioIas a result, it was determined that these application had a positive effect on the quality of the silage. Also, It was determined that wild mustard (Sinapsis) arvensis) may be used as a forage crop to make silage or added certain amount in rations due to contein high CPR, DDMR, RFV and low ratio NDF and ADF.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectInokulanten_US
dc.subjectYem bitkilerien_US
dc.subjectSilajen_US
dc.subjectKaliteen_US
dc.subjectInoculanten_US
dc.subjectForage cropsen_US
dc.subjectSilageen_US
dc.subjectQualityen_US
dc.titleLactobacillus Buchneri ile Silolanmış Baklagil, Buğdaygil Ve Karışımlarının Silaj Özelliklerien_US
dc.title.alternativeThe Silage Characteristics of Legume, grasses and Mixtures of Siled with Lactobacillus Buchnerien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid220954en_US
dc.authorid223111en_US
dc.authorid254012en_US
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage11en_US
dc.identifier.endpage18en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster