Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOkur, Aylin Ağma
dc.contributor.authorŞamlı, Hasan Ersin
dc.date.accessioned2017-07-05T06:18:15Z
dc.date.available2017-07-05T06:18:15Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1778
dc.description.abstractThe aim of the present study was to examine the effects of storage time and storage temperature on the main quality parameters and electrical conductivities of eggs. Eggs from BovansMWhite hens were subjected to various storage periods for 2, 7 and 14 days at 5 and 26°C temperatures. Haugh unit, albumen height, albumen pH and air cell size have been found to be the most important parameters which were greatly influenced by the storage time and temperature. In addition, electrical conductivity was found to be affected by storage temperature. The air cell size has reached to 4 mm 4 and albumen pH increased at two days storage.Storage temperature was also highly significant on electrical conductivity (p < 0.01). Interaction effect between the storage time and temperature were also significantly affectedthe egg weight loss, Haugh unit, albumen height, pH and air cell size. The results of the present study suggested that Haugh unit, pH of albumen, air cell size and electrical conductivity were the most important parameters greatly influenced by the storage period and storage temperature in eggs.en_US
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, depolama süresi ve sıcaklığının yumurtaların kalite parametreleri ve elektrik iletkenlikleri üzerine olan etkilerini ortaya koymaktır. BovansMWhite yumurtacı tavuklardan, toplanan yumurtalar farklı depolama sıcaklıklarında (5 ve 26°C) ve sürelerinde (2, 7 ve 14 gün) depolanmıştır. Çalışma sonucunda, depolama süresi ve sıcaklıklarından en yüksek düzeyde etkilenen yumurta kalite parametrelerinin Haugh birimi, albümin yüksekliği, albümin pH’sı ve hava kesesi yüksekliği olduğu saptanmıştır. İki günlük depolama sonucunda hava kesesi yüksekliği 4mm’ye çıkmış, albümin pH’sı da sıcaklığa bağlı olmaksızın hızla yükselmiştir. Depolama sıcaklığının ise elektrik iletkenliği üzerine etkisi önemli bulunmuştur (p < 0.01). Depolama süresi ve sıcaklıklarının interaksiyonu; yumurta ağırlık kaybı, Haugh birimi, hava kesesi yüksekliği, albümin yüksekliği ve pH’sı önemli derecede etkilenmiştir. Bu çalışma sonucunda, depolama süresi ve sıcaklıklarından en yüksek düzeyde etkilenen parametrelerin Haugh birimi, albümin pH’sı, hava kesesi yüksekliği ve elektrik iletkenliği olduğu belirlenmiştir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEgg qualityen_US
dc.subjectstorage timeen_US
dc.subjecttemperatureen_US
dc.subjectconductivityen_US
dc.subjectYumurta kalitesien_US
dc.subjectdepolama süresien_US
dc.subjectsıcaklıken_US
dc.subjectiletkenliken_US
dc.titleEffects of Storage Time And Temperature on Egg Quality Parameters and Electrical Conductivities of Eggsen_US
dc.title.alternativeDepolama Süresi ve Sıcaklığının Yumurta Kalite Parametreleri ve Elektrik İletkenliği Üzerine Etkilerien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.authorid106762en_US
dc.authorid12969en_US
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage78en_US
dc.identifier.endpage82en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster