Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKurt, Pakize Özlem
dc.contributor.authorYağdı, Köksal
dc.date.accessioned2017-07-04T11:54:24Z
dc.date.available2017-07-04T11:54:24Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1769
dc.description.abstractBu çalışma, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezinde 2009F2010 ve 2010-2011 yetiştirme döneminde Bursa ili koşullarında bazı ileri ekmeklik buğday hatlarının (Triticum aestivum L.) kalite özelliklerinin incelenmesi amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada kalite özellikleri olarak; gluten (%), gluten indeksi (%), normal sedimantasyon (ml), gecikmeli sedimantasyon(ml), düşme sayısı (sn), hektolitre ağırlığı (kg), protein oranı (%) incelenmiştir. Sonuç olarak; gluten oranı (%), hektolitre ağırlığı (kg) ve protein oranı (%) değerleri birlikte ele alındığında, (SBx15F4)F1, (SBx15F4)F5 ve (Gx22F1) hatlarının kalite özellikleri ortalamanın üzerinde olması nedeniyle Bursa yöresi için ümitvar çeşit adayları oldukları sonucuna varılmıştır.en_US
dc.description.abstractThis study which was conducted to investigate for quality traits to some advanced bread wheat lines (Triticum aestivum L.) which were planted at Application and Research Center, Uludag University Faculty of Agriculture, 2009- 2010 and 2010-2011 growing season conditions in Bursa province. In this study quality characteristics such as normal sedimentation, sedimentation, falling number, gluten, gluten index, test weight, protein content were investigated. As a result properties of gluten content and, protein content taken together on the striking (SBx15-4)-1, (SBx15-4)-5 and (Gx22-1) of the average in terms of the quality characteristics of the lines.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEkmeklik buğday (Triticum aestivum L.)en_US
dc.subjectglutenen_US
dc.subjectproteinen_US
dc.subjectsedimantasyonen_US
dc.subjecthektolitreen_US
dc.subjectBread wheat (Triticum aestivum L.)en_US
dc.subjectsedimentationen_US
dc.subjecttest weighten_US
dc.titleBazı İleri Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.) Hatlarının Bursa Koşullarında Kalite Özellikleri Yönünden Performansının Araştırılmasıen_US
dc.title.alternativeInvestigatıon of Quality Traits Performance of Some Advanced Bread Wheat (Triticum Aestivum L.) Lines Under in Bursa Conditionsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid118068en_US
dc.authorid23040en_US
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage34en_US
dc.identifier.endpage43en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster