Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKaradağoğlu, Özlem
dc.contributor.authorPolat, Cemal
dc.date.accessioned2017-06-14T07:59:19Z
dc.date.available2017-06-14T07:59:19Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1552
dc.description.abstractBu çalışma I. ve II. ürün olarak yetiştirilen beş farklı melez mısır çeşidinin (Cargill-955, Pioneer-3167, Ada-9510, Ada-9516, Ada-523) fermantasyon özellikleri, ham besin maddeleri, hücre duvarı içerikleri, in vitro kuru ve organik madde sindirilebilirliğinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Mısır hasılları hamur olum döneminde hasat edilmiştir. Tüm muamele grupları laboratuar tipi silo kaplarında 75 gün süreyle silolanmıştır. Silaj fermantasyonuna ilişkin olarak pH, amonyak nitrojeni, suda çözünebilir karbonhidratlar, organik asitler (laktik, asetik ve bütrik) ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Silajların ham besin maddeleri ve hücre duvarı içerikleri saptanmıştır. Silolama döneminin sonunda silajlarda 5 gün süre ile aerobik dayanıklılık testi uygulanmıştır. Ayrıca, enzimatik yöntemle silajların in vitro organik madde sindirilebilirlikleri saptanmıştır. Çalışma sonunda fermantasyon özellikleri, ham besin maddeleri, hücre duvarı kapsamları ve in vitro organik madde sindirilebilirliklerinin çeşit farklılıklarından önemli derecede etkilendikleri saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of corn varieties (Cargill-955, Pioneer-3167, Ada-9510, Ada-9516, Ada-523) on the fermentation, aerobic stability, crude nutritive matters, cell wall content, in vitro dry and organic matter digestability. Corn varieties were harvested at the hard dough stage. All of the treatment groups were stored for 75 days in laboratory-type silo containers. Aerobic stability test was applied to all silos opened in the end of fermentation period. Relating to silage fermentation analysis of pH, ammonia nitrogen, water soluble carbohydrate, organic acids (lactic, acetic, and butyric) and microbiological analysis had been done. At the end of the ensiling period all silages were subjected to an aerobic stability test for 5 days. In additions in vitro organic matters digestibility of the silages were determined with enzymatic methods. The result of the study indicated that the fermentation characteristics, crude nutritients, cell wall contents and in vitro organic matter digestibility were affected by cultivars.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMısır silajien_US
dc.subjectfermantasyonen_US
dc.subjectaerobik stabiliteen_US
dc.subjectyem değerien_US
dc.subjectCorn silageen_US
dc.subjectfermentationen_US
dc.subjectaerobic stabilityen_US
dc.subjectfeed valueen_US
dc.titleTekirdağ İli Koşullarında I. ve II. Ürün Olarak Yetiştirilen Bazı Mısır Çeşitlerinin Silaj Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of Silage Fermentation Characteristics and Feed Value of Some Corn Variaties Cultivars as First and Second Crop in Tekirdag Ecological Conditionsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.authorid33655en_US
dc.authorid102157en_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage129en_US
dc.identifier.endpage136en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster