Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖnal, Ahmet Refik
dc.contributor.authorÖzder, Muhittin
dc.date.accessioned2017-06-07T14:06:01Z
dc.date.available2017-06-07T14:06:01Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1420
dc.description.abstractBu araştırma Edirne ili ve ilçelerindeki Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı işletmelerden şansa bağlı olarak seçilen 57 işletme sahibiyle bire bir görüşülerek gerçekleştirilmiştir. İşletmeler Edirne ili merkez ve ilçelerinden seçilmiştir, böylece ilin gerçek durumuna yakın sonuçlar hedeflenmiştir. Anket soruları işletme sahiplerinin eğitim seviyeleri, genel yapıları, mevcut hayvancılık durumları, yetiştiricilik uygulamaları, hedef ve beklentileri, mevcut barınak ve ekipmanların durumu, üretmiş oldukları ürünlerin pazarlanması ve dağıtımı konularını içermektedir. Araştırma sonucunda; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı üyelerin tümünün okur yazar olduğu, işletme sahiplerinden %47,4’ünün geçim sağlamak amacı ile kalanının ise ek gelir sağlamak amacıyla süt sığırcılığı yaptığı belirlendi. İşletmelerin %96.5’inde işletme sahiplerinin kendileri ile aile fertlerinin çalıştığı, işletmelerin %33.3’ünde ortalama 21-30 baş hayvan bulunduğu tespit edildi. İşletmelerin %98.2’sinin yerleşim yerinin içinde olduğu, %96.5’i bağlı ve %3.6’sı serbest durak tipli işletmelerden oluştuğu saptandı. İşletmelerin tümünde sağımın sağım makineleriyle yapıldığı ve %89.5’inde ortalama inek başına elde edilen sütün günlük ortalama 20-25 litre olduğu tespit edildi.en_US
dc.description.abstractThis research was carried out by consulting with dairy farms that were selected by chance from the analyzed farms registered in the Dairy Cattle Breeders Associations in Edirne. The farms were selected through Edirne and its counties, thus it was aimed to find accurate results. The survey questions are about the general characteristic features of the farm owners, their educational degrees, their existing breeding status, their practical experiences in breeding cattle, their aims and expectations, the condition of the animal sheds and equipments, distribution and marketing of their products. The rate of literacy in the farms that were members of the Cattle Breeding Association is 100%. The dairy cattle breeding was made for providing subsistence income by 47.4% of the farms and it was made for gaining supplementary budget by the rest of the farms. The rate of working in the farms as owners of the farms and members of their family was 96.5%. Average animal stock 21-30 heads of cattle in 33.3% of the farms. 98.2 per cent of the farm areas were in the residential areas, 96.5 per cent of the farms consist of boundstandstill type farms and 3.6% of those consist of free type farms. The rate of the milking with the milking machine was 100 % and in 89.5% of farm the average production of milk per cattle 20 -25 liters/day in the farms.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEdirneen_US
dc.subjectDamızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğien_US
dc.subjectSüt Sığırcılığıen_US
dc.subjectDairy Cattle Breedingen_US
dc.subjectDairy Farmingen_US
dc.titleEdirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Üye İşletmelerin Yapısal Özelliklerien_US
dc.title.alternativeStructural Characteristic of the Dairy Farms That Members of Cattle Breeders Associations in Edirneen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.authorid24791en_US
dc.authorid5025en_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage197en_US
dc.identifier.endpage203en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster