Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemirci, Ahmet Şükrü
dc.contributor.authorGümüş, Tuncay
dc.contributor.authorDemirci, Mehmet
dc.date.accessioned2017-06-05T06:29:01Z
dc.date.available2017-06-05T06:29:01Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1302
dc.description.abstractBu araştırmada, Tekirdağ ilinde tüketime sunulan 20 adet (5 marka ve her markadan 4 farklı örnek) damacana içme suyundan; tüketiciye ulaştığı anda, su pompası takıldıktan sonra ve suyun bitimine yakın 3 farklı zamanda numune alınmış ve mikrobiyolojik kalitesindeki değişiklikler belirlenmeye çalışılmıştır. Analiz sonuçlarına göre; toplam mezofilik aerobik bakteri sayısı başlangıçta ortalama 8,36x101 kob/ml olarak tespit edilirken, damacanaya takılan pompa ile bu sayının ortalama 3,43x103 kob/ml seviyelerine çıktığı belirlenmiştir. Koliform bakteriye başlangıçta hiçbir örnekte rastlanmazken, pompa takılması ile örneklerin % 60’ında 15-46 EMS/ml arasında koliform bakteri tespit edilmiştir. Tüketime sunulan damacana suların mikrobiyolojik olarak temiz olduğu, fakat tüketim süresi, pompa hijyeni ve kullanım koşullarına bağlı olarak mikrobiyolojik kontaminasyonun arttığı belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, twenty demijohn drinking water samples (5 different brands and 4 different samples from every brand) sold in Tekirdağ city of Turkey, were analyzed to determine their microbiological quality. Microbiological analysis of demijohn drinking water samples performed in three stages; 1st: just after delivery of water to consumer, 2nd: after plugging re-usable water pump, and 3rd: from remainder water at the bottom of demijohn. Microbial contamination risks were determined these stages. Average total aerobic mesophilic bacteria counts in water samples were determined as 8,36x101 cfu/ml. By plugging pump, this value increased to a average 3.43x103 cfu/ml. At the begining coliforms were not detected in any water samples. However, coliforms were determined in 60 percent of samples between 15-46 MPN/ml in the samples after using pump. Although microbiologic quality of demijohn waters were at the safety limits, microbial contamination increased due to the consumption period, pump hygiene and usage conditions during the consumption period.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDamacana suen_US
dc.subjectmikrobiyolojik kaliteen_US
dc.subjectDemijohn drinking wateren_US
dc.subjectmicrobiological qualityen_US
dc.titleDamacana Suların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Pompa Temizliğinin Etkisien_US
dc.title.alternativeEffect of Pump Hygiene on Microbiological Quality of Demijohn Wateren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.authorid104316en_US
dc.authorid26686en_US
dc.authorid6577en_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage271en_US
dc.identifier.endpage275en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster