Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTekeli, Ahmet
dc.contributor.authorKutlu, Hasan Rüştü
dc.contributor.authorÇelik, Ladine
dc.date.accessioned2017-06-01T11:14:04Z
dc.date.available2017-06-01T11:14:04Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1255
dc.description.abstractSince the use of antibiotics in animal feeds has been banned, researches on alternative natural products that modulate ruminal fermentation have been intensified. Natural compounds such as plant extracts have been considered to be replace antibiotics as safe and sustainable alternatives. Plant extracts in the rumen form complexes with dietary proteins and thus protect them from microbial fermentation. Plant extracts, especially including saponins, have strong antiprotozoal activity. The elimination of protozoa from the rumen provides some benefits to overcome the loss of available protein. Plant extracts also have appetizing properties, which promotes greater feed intake, better performance and secretion of endogenous enzymes and digestive juices, leading to improve nutrient digestibility. Plant extracts have also potential to provide ammonia control and nitrogen binding activity; which contributes to form cleaner and healthier environment.en_US
dc.description.abstractHayvan yemlerinde antibiyotiklerin kullanımının yasaklanması nedeniyle rumen fermantasyonunu düzenleyici alternatif ürünlerin araştırılmasına yönelik çalışmalar büyük yoğunluk kazanmıştır. Bu bağlamda, doğal, güvenilebilir ve sürdürülebilir ürün özelliği taşıyan bitkisel ekstraktların antibiyotiklerin yerini alabileceği düşünülmektedir. Bitkisel ekstraktlar rasyonun proteinleriyle kompleks oluşturmakta ve onları mikrobiyal fermantasyondan korumaktadır. Bitkisel ekstraktlar özellikle saponin içerenler güçlü antiprotozoal aktiviteye sahiptir. Rumenden protozoaların eleminasyonu mevcut protein kaybının önlenmesinde oldukça etkilidir. Bitkisel ekstraktlar ayrıca iştah açıcı özellikleri nedeniyle yem tüketimini arttırmakta, performansı yükseltmekte, sindirim enzimi ve salgılarını uyarmaları nedeniyle de besin madde sindirilebilirliğini iyileştirmektedirler. Bitkisel ekstraktlar nitrojeni bağlaması ve amonyak kontrolü nedeniyle daha temiz ve sağlıklı çevre oluşumuna da katkı sağlamaktadır.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectPlant extracten_US
dc.subjectantibioticen_US
dc.subjectruminanten_US
dc.subjectsaponinen_US
dc.subjectprotozoaen_US
dc.subjectBitkisel ekstrakten_US
dc.subjectantibiyotiken_US
dc.titlePlant Extracts; a New Rumen Moderator in Ruminant Dietsen_US
dc.title.alternativeBitkisel Ekstraktlar: Ruminant Rasyonlarında Yeni Bir Rumen Düzenleyicien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid158116en_US
dc.authorid10103en_US
dc.authorid110468en_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage71en_US
dc.identifier.endpage79en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster