Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKorkutal, İlknur
dc.contributor.authorBahar, Elman
dc.contributor.authorKoşkoşoğlu, Batuhan
dc.date.accessioned2023-05-06T17:23:37Z
dc.date.available2023-05-06T17:23:37Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.issn1300-8943
dc.identifier.issn2791-6375
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.53471/bahce.1093456
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1140690
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/12200
dc.description.abstractBu çalışma 2019-2020 ve 2020-2021 vejetasyon periyotlarında iki yıl süreyle Tekirdağ ili Şarköy ilçesi sınırları içinde yer alan üretici bağında yürütülmüştür. Deneme alanı 40° 39' 12.00" K ve 27° 03' 20.00" D koordinatları içerisinde yer almaktadır. 13 yaşındaki Fercal ve 140 Ru anaçları üzerine aşılı Cabernet Franc üzüm çeşidi asmaları kullanılmıştır. Bağ; 2,1 m X 1,0 m sıra arası ve sıra üzeri mesafede dikilmiş, gövde yüksekliği 70 cm, Espalye sisteminde tek kollu Kordon Royat terbiye şeklindedir ve K-G doğrultuda dikilmiştir. Bağ parselinin rakımı en yüksek 327 m ile en düşük 309 m arasındadır. Bu araştırmada; anaç, konum, salkım seyreltme uygulamalarının salkım özellikleri üzerine etkileri belirlenmiştir. Tekirdağ ili Şarköy ilçesi koşullarında Cabernet Franc üzüm çeşidinde Fercal anacından salkımdaki tane sayısı dışındaki salkım özellikleri bakımından düşük değerler alınmıştır. Eğimdeki konum açısından da “Üst” konumu salkımdaki tane sayısı bakımından yüksek değer verirken, diğer tüm kriterlerde düşürücü etki göstermiştir. Bu nedenle eğimli bağlarda Cabernet Franc/Fercal kombinasyonu, düşük salkım eni, salkım boyu, salkım ağırlığı, salkım hacmi ve salkım sıklığı istendiğinde “Üst” konumunun tercih edilebileceği ve verim düşüklüğüne yol açmamak için salkım seyreltilmemesi önerilebilir bulunmuştur.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.53471/bahce.1093456
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFercalen_US
dc.subject140Ruen_US
dc.subjectCabernet Francen_US
dc.subjectsalkım seyreltmeen_US
dc.subjecteğimen_US
dc.titleFarklı Eğimdeki Konum ve Anaçlara Sahip Bağda Salkım Seyreltmenin; Salkım Özellikleri ve Verime Etkisien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofBahçeen_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümüen_US
dc.identifier.volume51en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage83en_US
dc.identifier.endpage92en_US
dc.institutionauthorKorkutal, İlknur
dc.institutionauthorBahar, Elman
dc.institutionauthorKoşkoşoğlu, Batuhan
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid1140690en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster