Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖZKAN, Mehtap
dc.date.accessioned2017-05-24T07:40:45Z
dc.date.available2017-05-24T07:40:45Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1193
dc.description.abstractBu çalışma, silaj katkı maddesi olarak kullanılan hücre duvarını parçalayıcı enzimlerin fiğ-yulaf silajının fermantasyon özellikleri, hücre duvarı içerikleri, in vitro organik madde sindirimi (OMS), nispi yem değerleri (NYD) ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerinin saptanması amacıyla düzenlenmiştir. Araştırmada kullanılan fiğ- yulaf karışımı hasılları süt olum: çiçeklenme başlangıcı döneminde hasat edilmiştir. Hücre duvarını ve nişastayı parçalayıcı enzim olarak ise selülaz ve amilaz enzimleri içeren SILAID (Global, Türkiye) kullanılmıştır. Enzimler fiğ yulaf hasıllarına 1, 2, 4 ve 8 mg/kg düzeyinde katılmıştır. Fiğ-yulaf 2 kg’lık plastik torbalarda silolanmıştır. Paketler laboratuvar koşullarında 25±2 °C’de depolanmıştır. Silolamadan sonraki 70. günde, her bir gruptan 3 paket açılarak silajlarda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Silolama döneminin sonunda açılan silajlara 5 gün süre ile aerobik stabilite testi uygulanmıştır. Ayrıca, enzimde çözünen organik madde miktarı ve nispi yem değeri belirlenmiştir. Sonuç olarak, kullanılan enzimler fiğ-yulaf silajlarının fermantasyon özelliklerini artırdığı, NDF içeriğini azalttığı ve aerobik stabilitesini etkilemediği, in vitro OMS ve nispi yem değerini ise arttırdığı saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of cell wall and starch degrading enzymes on the fermentation characteristics, aerobic stability and in vitro organic matter digestability (OMD), relative feed values (RFV) of vetch- oat mixture silages. Vetch-oat mixtures was harvested at early bloom- milking stage. Cellulase and amylase (SILAID, Global Nutritech, TR) were used as cell wall and starch degrading enzymes. The enzymes were applied to vetch-oat mixtures at 1, 2, 4 and 8 mg/kg. The packages were stored at 25±2 °C under laboratory conditions. Three packages from each group were sampled physical, chemical and microbiological analysis 70th day after ensiling. At the end of the ensiling period all silages were subjected to an aerobic stability test for 5 days. In addition, enzymatic solubility of organic matter, and relative feed value of these silages was determined. As a result of cell wall degrading enzymes improved of fermentation characteristics, decreased neutral detergent fiber content and increased in vitro OMS and RFV, but did not effect aerobic stability vetch-oat silages.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccessen_US
dc.subjectFiğ-yulaf silajıen_US
dc.subjectfermantasyonen_US
dc.subjectenzimen_US
dc.subjectaerobik stabiliteen_US
dc.subjectVetch-oat silageen_US
dc.subjectfermantationen_US
dc.subjectenzymeen_US
dc.subjectaerobic stabilityen_US
dc.titleHücre duvarı parçalayıcı enzimlerin fiğ-yulaf karışımı silajların fermantasyon, aerobik stabilite ve in vitro organik madde sindirebilirliği üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effects of cell wall and starch degrading enzymes on the fermentation, aerobic stabilities and in vitro organic matter digestibility of vetch-oat silagesen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster