Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÜNAL, Özge
dc.date.accessioned2017-05-23T14:01:01Z
dc.date.available2017-05-23T14:01:01Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1184
dc.description.abstractAerobik stabilite (silo ömrü), açılan bir silajın ısınmadan ve bozulmadan kaldığı sürenin uzunluğu olarak tanımlanmaktadır. Aerobik stabilite kompleks bir süreç olup, silolanan ürü-nün mikrobiyal bileşimi, fermantasyon özellikleri, silaj kütlesinin sıcaklığı ve silaj yoğunluğu oluşabilecek kayıpları etkilemektedir. Yemleme döneminde silaj kalitesinin mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerle değerlendirilmesi; kalifiye personel, ekipman ve laboratuar gerektirirken, aynı zamanda pahalı ve zaman alıcı bir işlemdir Araştırmanın materyalini 75 günlük fermantasyon dönemi sonrasında açılan mısır ve buğday balya silajları oluşturmuştur. Silaj örnekleri her muamele grubunda 3?er tekerrür olmak üzere 7-8 oC, 24-25oC ve 32-33oC sıcaklıklarda aerobik stabilite testine tabi tutulmuşlardır. Aerobik stabilitenin 0., 1., 4., 6. 12. ve 15. günlerinde silaj örneklerinde kimyasal ve mikrobiyolojik parametrelere ilişkin analizler yürütülmüştür. Aynı zamanda, T200 IR marka termal kamera ile 1 m mesafeden silaj örneklerinde her muamele grubunda görüntüleme yapılarak değerlen-dirme sonuçları kaydedilmiştir. Daha sonra elde edilen veriler ThermaCAM software progra-mında değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda, termal kamera görüntüleme tekniğinin saha şartlarında silajların aerobik stabilitesini değerlendirmede pratik bir yöntem olarak değerlendi-rilebileceği yönündedir.en_US
dc.description.abstractAerobic stability (silos life), and from the pop-upremainsintact as a silage warming is defined as the length of time. Aerobic stability is a complex process, the microbial composition of the ensiled product, fermentation characteristics, forage and silage mass temperature affects intensity losses that may occur. Because the evaluation of microbiological and chemical quality of the working face of a silage during the feed-out phase would require many samples, expensive laborand equipment, qualified personnel, and time consuming laboratory analyses, a simple method is necessary to accurately and quickly assess silage quality. The material of the study consisted of corn and wheat bale silages after 75 days fermentation period. Silage samples in each treatment group, including three replications 7-8°C, 24-25°C and 32-33°C temperature and were subjected to an aerobic stability test. Aerobic stability at 0, 1, 4, 6, 12 and 15 in the silage analysis on samples taken 15 days to be recurrence chemical and microbiological parameters were carried out. At the same time, making the T200 IR imaging brand evaluation results in each treatment group at 1 m from the silage samples were recorded with a thermal imaging camera. The data obtained was then evaluated in ThermaCAM software program. The results show that thermal camera imaging technique offers prospects as a practical method for assessing the aerobic stability of silages on farm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccessen_US
dc.subjectAerobik stabiliteen_US
dc.subjectsilaj sıcaklığıen_US
dc.subjectmikrobiyal kompozisyonen_US
dc.subjectkızılötesi (Infrared/IR) termografi tekniğien_US
dc.subjectAerobic stabilityen_US
dc.subjectsilage temperatureen_US
dc.subjectmicrobial compositionen_US
dc.subjectthermal imaging camera technicalen_US
dc.titleMısır ve buğday silajlarında aerobik stabilite süresince mikrobiyal kompozisyondaki değişikliklerin termal kamera görüntüleme tekniği ile değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeThermal imaging camera technical evaluation on microbial composition of changes during of the aerobic stability of corn and wheat silageen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster