Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKAYGUSUZ, Gülderen
dc.date.accessioned2017-05-18T08:13:30Z
dc.date.available2017-05-18T08:13:30Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1111
dc.description.abstractBu araştırmada Tekirdağ merkez ilçede bulunan Yazır Köyü’ nde, 40° 55’ 38.59” K ve 27° 25’ 20.93” D koordinatları arasında yer alan Umurbey Vineyards bağlarında yetiştiriciliği yapılmakta olan 5BB anacı üzerine aşılı Merlot üzüm çeşidi asmaları üzerinde farklı dozlarda azot uygulaması ve farklı dönemlerde uç alma işlemlerinin gelişme, verim ve kalite üzerine etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Deneme 2013 yılı vejetasyon periyodunda yürütülmüştür. Denemede azot uygulamaları; Doz 1 (Kontrol) (0kg/da N), Doz 2 (5kg/da N), Doz 3 (10kg/da N) ve Doz 4 (15kg/da N) uygulamaları olmak üzere 4 şekilde yapılmıştır. Uç alma uygulamaları ise Uygulama Yok (UY=Kontrol), Çiçeklenme Öncesi (ÇÖ), Tam Çiçeklenme (TÇ) ve Tane Tutumu (TT) döneminde olmak üzere 4 farklı dönemde yapılmıştır. Denemeye fenolojik gözlemler ile başlanmış olup gelişme dönemi özellikleri, sürgün özellikleri, salkım özellikleri, tane özellikleri, verim ve şıra özellikleri incelenmiştir. Deneme sonucunda TT döneminde yapılan uç alma ile salkım, tane, verim ve şıra özelliklerinin şaraplık üzümler için istenilen seviyeye eriştiği belirlenmiştir. Ayrıca verimli topraklarda azot uygulamasına gerek duyulmaksızın kaliteli yetiştiricilik yapılabileceği öngörülmüştür.en_US
dc.description.abstractResearch was conducted in Tekirdag - Yazir village, between 40° 55’ 38.59” N and 27° 25’ 20.93” E coordinates. Twenty years old Merlot/5BB grafting combination in Umurbey Vineyards for determination different tipping periods and different nitrogen doses effect on growing, yield and quality in cv. Merlot. Research was conducted in the vegetation period in 2013. In research four nitrogen doses Dose 1 (Control) (0kg/da N), Dose 2 (5kg/da N), Dose 3 (10kg/da N) and Dose 4 (15kg/da N); also four tipping periods No Application (NA=Control), Before Anthesis (BA), Full Flowering (FF) and Berry Set (BS) periods was used. In the beginning of research phenological stages were recorded. After this, in growing period shoot characteristics, then cluster characteristics, berry characteristics, yield characteristics and grape juice characteristics were examined. As a result; tipping in BS period cluster characteristics, berry characteristics, yield characteristics and grape juice characteristics were desired level for wine grapes. Also, in fertil soil were foreseen to made without the need for nitrogen fertilisation good quality grape growing.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMerloten_US
dc.subjectAzoten_US
dc.subjectUç almaen_US
dc.subjectVerimen_US
dc.subjectKaliteen_US
dc.subjectcv. Merloten_US
dc.subjectNitrogenen_US
dc.subjectTippingen_US
dc.subjectYielden_US
dc.subjectQualityen_US
dc.titleFARKLI UÇ ALMA DÖNEMLERİ VE FARKLI DOZLARDA AZOT UYGULAMALARININ MERLOT (Vitis vinifera L.) ÜZÜM ÇEŞİDİNDE GELİŞME, VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİNİN BELİRLENMESİen_US
dc.title.alternativeDIFFERENT TIPPING PERIODS and DIFFERENT NITROGEN DOSES EFFECT on GROWING, YIELD and QUALITY in cv. MERLOT (Vitis vinifera L.)en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster