Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇOTUK, Gülbahar MALHATUN
dc.date.accessioned2017-05-17T12:42:30Z
dc.date.available2017-05-17T12:42:30Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1106
dc.description.abstractBu araştırma kepek alternatifi olarak gıda endüstrisi atığı olan (son kullanım tarihi dolmuş) pudingin yonca silajının fermantasyon kalitesi, aerobik stabilitesi, in vitro metabolik enerji içerikleri ve nispi yem değeri üzerine etkilerini belirlemek amacı ile düzenlenmiştir. Yonca, plastik torbalarda silolanmıştır. Paketler laboratuvar koşullarında 16±2 °C'de depolanmışlardır. Silolamadan sonraki 60. günde her bir gruptan 3 paket açılarak silajlarda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Silolama döneminin sonunda açılan silajlara 7 gün süre ile aerobik stabilite testi uygulanmıştır. Ayrıca, enzimde çözünen organik madde miktarı, metabolik enerji içerikleri ve nispi yem değeri belirlenmiştir. Sonuç olarak, kepek ve puding yonca silajlarının fermantasyon özelliklerini artırmıştır. Ayrıca nispi yem değerini olumlu yönde etkilemiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of puding can not be used in the food undustry by-products on the silage fermantation and aerobic stability of alfalfa silages. Alfalfa was harvested at early bloom stage in October and wilted for about 3 hours. Puding was applied 50 g/kg levels. Alfalfa was ensiled in plastic bags. The packages were stored at 16±2 °C under laboratory conditions. Three packages from each group were sampled physical, chemical and microbiological analysis 60th day after ensiling. At the end of the ensiling period all silages were subjected to an aerobic stability test for 7 days. In addition, enzimatic solubility of organic matter, metabolizable energy and relative feed value of these silages was determined. As a result of cumin essential oil increased characteristics of fermantation of alfalfa silages. The relative feed value is affected positively.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYonca silajıen_US
dc.subjectsilaj fermantasyonuen_US
dc.subjectpudingen_US
dc.subjectaerobik stabiliteen_US
dc.subjectAlfalfa Silageen_US
dc.subjectsilage fermantationen_US
dc.subjectaerobic stabilityen_US
dc.titleYonca silajına kepek ve puding ilavesinin silaj fermantasyonu, aerobik stabilite ve in vitro sindirilebilirlik üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeEffect of wheat bran and pudding added to alfalfa silage on fermentati̇on, aerobi̇c stability and in vitro digestibilityen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster