Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorEryılmaz Açıkgöz, Funda
dc.date.accessioned2022-05-11T14:47:33Z
dc.date.available2022-05-11T14:47:33Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn1301-3165
dc.identifier.issn2636-8595
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRjME5EWXdNQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/10516
dc.description.abstractBu araştırma, 2010-2011 yılı sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde UV katkılı PE ile örtülmüş ısıtmasız yüksek tünelde yetiştirilen sebze olarak değerlendirilebilecek kanola yeşilliklerin (Brassica napus L.)de; C vitamini, ham protein ve mineral madde içeriklerinin belirlenmesi için yürütülmüştür. Araştırma sonucunda, kanola yeşillikleri ekim zamanından etkilenmiştir. Kanola yeşilliklerinde C vitamini, Kalsiyum (Ca), Magnezyum (Mg) ve Mangan (Mn) içerikleri ilkbahar ekim zamanında ve ham protein, Azot (N), Fosfor (P), Potasyum (K), Bakır (Cu), Demir (Fe) ve Çinko (Zn) içeriklerinin ise sonbahar ekim zamanında daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was conducted in unheated UV PE greenhouse in 2010-2011 using fall and spring sowing times in order to determine vitamin C, crude protein and mineral material content in as vegetable Canola greens (Brassica napus L.). At the end of the study, it was found that canola greens were affected by sowing time. Therefore; in this plant; the convenient sowing time is spring sowing time for Vitamin C, Ca, Mg and Mn contents, and fall sowing time is determined to be convenient sowing time for having higher crude protein, N, P, K, Cu, Fe and Zn contents.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectBahçe Bitkilerien_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.titleFarklı Ekim Zamanlarında Yetiştirilen ve Sebze olarak Tüketimi Önerilen Kanola Yeşilliklerinde (Brassica nap us L.) C Vitamini, Ham Protein ve Mineral Madde İçeriklerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of Vitamin C, Crude Protein and Mineral Material Content in Canola Greens Suggested to Consume as a Vegetable (Brassica nap us L.) and Grown inDifferent Sowing Timesen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofUludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümüen_US
dc.identifier.volume28en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage43en_US
dc.identifier.endpage51en_US
dc.institutionauthorEryılmaz Açıkgöz, Funda
dc.identifier.trdizinidTVRjME5EWXdNQT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster