Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇıplak, İlhan
dc.date.accessioned2017-05-15T10:25:54Z
dc.date.available2017-05-15T10:25:54Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1028
dc.description.abstractBu çalışma farklı depolama süresi ve koşularında ekspander işleminin arpa ve mısır yem hammaddelerinin mikrobiyolojisi üzerine etkilerini araştırmak amacıyla yürütülmüştür. Deneme grupları 2 farklı depolama ortamı (22 ± 2°C sıcaklık ve 30 ± 2°C sıcaklık, % 55-60 nem), 2 farklı depolama süresi (1 ve 2 ay), ekspander işlemine tabi tutulmuş 2 adet hammadde (arpa ve mısır) kullanılarak oluşturulmuştur. Araştırma sonucunda tüm hammadde örneklerinde depolama sıcaklığı ve depolama süresi arttıkça maya ve küf gelişiminin de arttığı gözlenmiştir. Ancak, uygun nem ve sıcaklıkta örneklerdeki laktik asit bakterileri sayılarındaki artış, maya ve küf gelişimini baskı altına almıştır. Elde edilen bu sonuçlara göre hammaddelerin maya ve küf gelişimleri üzerine depolama öncesi ve sonrası arasında oldukça farklılık (p<0,001) bulunmaktadır. Bu farklılıkların en aza indirilmesi ancak ideal depolama koşullarının ve süresinin sağlanması ile mümkün olabileceği görülmektedir. Tüm elde edilen sonuçlara göre, depolama süresinin ve koşullarının hammaddenin nitelikleriyle de ilgili olduğunun belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe research was about 'What is the expander process influencess?' on barley and corn microbiology in different stroge times and conditions. In this experiement was the expander process on 2 varied storage environment (22 ± 2 oC temperature and 30 ± 2 oC temperature , % 55-60 moisture), 2 varied storage period (1 and 2 month), 2 varied feedstuffs (barley and corn). Results was indicate, when temperature and varied incrase yeast and mildew expand more quickly inside whole raw materials. However, in correct environment conditions number of LAB inside the experimentals was suppress yeast and mildew evolution. According to these results, obtained yeast and mildew indicate varied evolutions, storage before and after (P<0.001). Minimizing to these differences only be possible when supply ideal storage conditions and duration. According to all the obtained results, the storage time and conditions should be known to be concerned with the nature of the feedstuffs.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccessen_US
dc.subjectEkspanderen_US
dc.subjectYem Hammaddelerien_US
dc.subjectDepolama Şartlarıen_US
dc.subjectExpanderen_US
dc.subjectfeedstuffsen_US
dc.subjectstorage conditionsen_US
dc.titleEKSPANDER İŞLEMİNİN FARKLI DEPOLAMA SÜRESİ VE KOŞULLARINDA ARPA VE MISIR YEM HAMMADDELERİNİN MİKROBİYOLOJİSİ ÜZERİNE ETKİLERİen_US
dc.title.alternativeEFFECT OF THE EXPANDER PROCESS IN DIFFERENT STORAGE CONDITIONS AND STORAGE TIME ON MICROBIOLOGY OF BARLEY AND CORN FEEDSTUFFSen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster