Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKoç, Fisun
dc.contributor.authorŞamlı, Hasan Ersin
dc.contributor.authorCoşkuntuna, Levent
dc.date.accessioned2022-05-11T14:46:12Z
dc.date.available2022-05-11T14:46:12Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.issn2146-0574
dc.identifier.issn2536-4618
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21597/jist.929127
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TkRZNE9URXdNQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/10252
dc.description.abstractAraştırmanın materyalini, arpanın farklı işlenmiş formları (öğütülmüş, flake ve ezme) oluşturmuştur. Yem örnekleri 4 °C, 22 °C ve 32 °C sıcaklıkta 90 gün depolanmıştır. Araştırma süresince yem örneklerinde kimyasal, mikrobiyolojik ve mikroskopik analizler yürütülmüştür. Araştırma sonucunda yemlerin kuru madde (KM), ham protein (HP), ham yağ (HY), ham kül (HK), ham selüloz (HS) ve nişasta değeri üzerinde yemin depolama süresi, depolama sıcaklığı ve yemin formunun istatistiki olarak önemli olduğu tespit edilmiştir (P<0.001). Yemlerin mikrobiyal kompozisyonu üzerinde yemin formu etkili olmuş, en az etkilenme flake formundaki yemlerde tespit edilmiştir. Çalışmada 4 oC de ve 22 oC depolanan yemlerin maya ve enterobakteri içerikleri süreye bağlı olarak artmıştır (P<0.001). Çalışma kapsamında mikroskopla yapılan ölçümlerde küflerin tespiti mümkün olmamıştır. Bu açıdan stereo mikroskobun özellikle depolama süresi uzun olan çalışmalarda kullanılabileceğini söyleyebiliriz.en_US
dc.description.abstractDifferent forms of processed barley (ground, flake and crushed) formed the material of the study. Feed samples were stored at 4 °C, 22 °C and 32 °C for 90 days. During the research, chemical, microbiological and microscopic analyzes were carried out on feed samples. As a result of the research, it was determined that feed storage time, storage temperature and feed form were statistically significant on the dry matter (DM), crude protein (CP), eter extract (EE), crude ash (CA), crude fiber (CF) and starch values of feeds (P <0.001). Feed form had an effect on the microbial composition of feeds and the least affected feed was detected in flake form. In the study, the yeast and entobacteria contents of feeds stored at 4 oC and 22 oC increased depending on the time (P <0.001). Within the scope of the study, it was not possible to detect molds in the measurements made with a microscope. In this respect, we can say that the stereo microscope can be used especially in studies with long storage times.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.21597/jist.929127
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleFarklı Yem İşleme Teknolojilerinin Arpanın (Hordeum vulgare L.) Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Mikroskopik Özellikleri Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeThe Effects of Different Feed Processing Technology on Chemical, Microbiological and Microscopic Features on Barley (Hordeum vulgare L.)en_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofIğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage2446en_US
dc.identifier.endpage2455en_US
dc.institutionauthorKoç, Fisun
dc.institutionauthorŞamlı, Hasan Ersin
dc.institutionauthorCoşkuntuna, Levent
dc.identifier.trdizinidTkRZNE9URXdNQT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster