Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSoycan Önenç, Sibel
dc.contributor.authorAçıkgöz, Zümrüt
dc.date.accessioned2022-05-11T14:46:12Z
dc.date.available2022-05-11T14:46:12Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.issn1301-9597
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRNd01EZzRPQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/10251
dc.description.abstractSon yıllarda, bazı uçucu yağların immuno-stimulatör özelliklerinden dolayı rumen metabolizmasını olumlu etkilediği ve seçici antibakteriyal aktiviteleri nedeniyle by-pass protein/amino asit oranını artırdığı ileri sürülmektedir. Ticari uçucu yağlar arasında güçlü antimikrobial aktivite sergileyen tarçın uçucu yağına artan bir ilgi söz konusudur. Bu derlemede tarçın uçucu yağının rumen fermantasyonu üzerine etkileri irdelenmiştir.en_US
dc.description.abstractIn recent years, it has been suggested that some essential oils affect positively rumen metabolism due to immuno-stimulating properties and increase by-pass protein/amino acid ratio because of selective antibacterial activities. Among commercial essential oils, there is a growing interest in cinnamon essential oil exhibiting strong antibacterial activity. In this review, it was examined the effects of cinnamon essential oils on rumen fermentation.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleTarçın uçucu yağının rumen fermantasyonu üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeEffects of cinnamon essential oil on rumen fermentationen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofHayvansal Üretimen_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.identifier.volume52en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage63en_US
dc.identifier.endpage68en_US
dc.institutionauthorSoycan Önenç, Sibel
dc.identifier.trdizinidTVRNd01EZzRPQT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster