Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorPehlivan, Elif Ceren
dc.contributor.authorUzun, Halil İbrahim
dc.date.accessioned2022-05-11T14:45:20Z
dc.date.available2022-05-11T14:45:20Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.issn1308-7576
dc.identifier.issn1308-7584
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRnNE5qTXpNdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/10013
dc.description.abstractÖzet: Bu çalışmada, Denizlinin Güney ilçesinde yetiştirilen Shiraz üzüm çeşidine tane tutumundan hemen sonra uygulanan 4 farklı salkım seyreltmesinin (8, 16, 24 ve 32 salkım/asma) verim ve kalite özellikleri ile tanenin biyokimyasal özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. Ayrıca, tanelerin antioksidan aktiviteleri DPPH, TEAC ve FRAP yöntemlerine göre belirlenerek karşılaştırılmıştır. En yüksek üzüm verimi (5576.70 g/asma) 32 salkım/asma uygulamasından elde edilmiştir. Uygulamalar arasında istatistiki olarak salkım ağırlığı, salkım boyu ve salkım eni değerleri bakımından bir fark oluşmazken, tane ağırlığı, tane eni ve tane boyu değerleri bakımından fark oluşmuştur. En yüksek tane ağırlığı 16 salkım/asma uygulamasında (1.62 g), en düşük tane ağırlığı ise 32 salkım/asma uygulamasında (1.51 g) belirlenmiştir. En yüksek toplam fenol (285.20 mg GAE/100 g), toplam flavonoid (100.68 mg CTE/100 g) ve toplam monomerik antosiyanin (3.29 mg/g) madde miktarları 8 salkım/asma uygulamasından elde edilmiştir. Uygulamalar arasında DPPH ve TEAC yöntemleri ile yapılan antioksidan aktivitesi ölçümlerinde bir fark oluşmazken, FRAP yöntemi ile yapılan ölçümlerde önemli bir farkın oluştuğu tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractAbstract: In this study, effects on biochemical characteristics of berry with yield and quality characteristics of 4 different cluster thinnings (8, 16, 24 and 32 cluster/vine) applied after berry set in Shiraz grape cultivar grown in Güney town of Denizli provience were investigated. Antioxidant activities of grape berries were determined according to DPPH, TEAC and FRAP methods and compared. Highest grape yield were obtained in the application of 32 cluster per vine (5576.70 g vine-1). While there were statistically any differences among applications with regard to cluster weight, cluster length and cluster width, there were statistically different among applications with regard to berry weight, berry width and berry length. While the highest berry weight was determined in application of 16 cluster per vine (1.62 g), the lowest berry weight was determined in application of 32 cluster per vine (1.51 g). The highest total phenol (285.20 mg GAE 100 g-1), total flavonoids (100.68 mg CTE 100 g-1) and total monomeric anthocyanin (3.29 mg g-1) were obtained in the application of 8 cluster per vine. It was determined that among applications, there were no significant differences in antioxidant activities measured with DPPH and TEAC methods but there were significant differences in antioxidant activities measured with FRAP.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectBahçe Bitkilerien_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectToprak Bilimien_US
dc.subjectBiyoloji Çeşitliliğinin Korunmasıen_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.subjectÇevre Bilimlerien_US
dc.titleAraştırma Makalesi/Research Article (Original Paper) Shiraz Üzüm Çeşidinde Salkım Seyreltmesinin Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeEffects of Cluster Thinnings on Yield and Quality Characteristics in Shiraz Grape Cultivaren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofYüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümüen_US
dc.identifier.volume25en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage119en_US
dc.identifier.endpage126en_US
dc.institutionauthorPehlivan, Elif Ceren
dc.identifier.trdizinidTVRnNE5qTXpNdz09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster