Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Bazı lahanagil (Cruciferae) ve baklagil (Fabaceae) türlerinin tohum filizlerindeki kimyasal özelliklerin değişimi ve beslenme değeri
(2014)
Cruciferae ve Fabaceae familyasına ait bazı türlerin tohumları (Brokoli, Brüksel lahanası, Soya ve İran üçgülü) filiz tüketimi amacıyla ışık, 12 saat ışık + 12 saat karanlık ve tamamen karanlık koşullarda ayrı ayrı ya da ...
Jersey İneklerinde STAT5A Geninin Süt Verimi ve Bileşenleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
(2014)
Bu araştırmada, süt verim ve bileşenleri üzerine etkisi olduğu düşünülen signal transducer and activator of transcrption factor (STAT) ailesine üye STAT5A geninin, Jersey ırkı süt sığırlarında süt verimi ve bileşenleri ...
Reproductive and Growth Characteristics During the First Age of Kıvırcık, Sakız and Gökçeada Indigenous Sheep Breeds
(2014)
Bu çalışma, Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonunda yetiştirilen Kıvırcık, Sakız ve Gökçeada yerli koyun ırklarımızın ilk yaş üreme özellikleri ve büyüme performansını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada ilk ...
Impacts of in Ovo Feeding of DL-Methionine on Hatchability and Chick Weight
(2014)
Bu çalışmanın amacı döllü etlik piliç yumurtalarına in ovo DL-metiyonin enjeksiyonunun kuluçka randımanı ve civciv ağırlığına etkisini belirlemektir. Denemede 34 haftalık yaştaki Ross 308 ebeveyn hatlardan elde edilen 132 ...
Kivi Meyvesi Hasadında Robot Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
(2014)
Yapılan araştırma sonucunda robotik meyve hasadında meyvenin fizikomekanik özelliklerinin hasata etkilediği görülmüştür. Ağırlık, yükseklik, genişlik, kalınlık değerleri ve yüzey alanının robotik meyve hasadında en önemli ...
Farklı Ekim Zamanlarında Yetiştirilen ve Sebze olarak Tüketimi Önerilen Kanola Yeşilliklerinde (Brassica nap us L.) C Vitamini, Ham Protein ve Mineral Madde İçeriklerinin Belirlenmesi
(2014)
Bu araştırma, 2010-2011 yılı sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde UV katkılı PE ile örtülmüş ısıtmasız yüksek tünelde yetiştirilen sebze olarak değerlendirilebilecek kanola yeşilliklerin (Brassica napus L.)de; C vitamini, ham ...