Başlık için listeleme
Toplam kayıt 11501, listelenen: 4404-4423
-
Farklı magnezyum kaynaklarının asit topraklarda yetiştirilen mısır bitkisinin beslenmesine ve gelişmesine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu araştırmanın amacı, Kırklareli ili sınırları içinden alınan üç farklı tekstüre sahip olan asit topraklara farklı dozlarda uygulanan magnezyum sülfat (MgSO4) ve dolomitin (CaCO3.MgCO3), bu topraklarda yetiştirilen mısır ... -
Farklı magnezyum kaynaklarının asit topraklarda yetiştirilen mısır bitkisinin potasyum-kalsiyum-magnezyum içeriğine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Bu araştırmanın amacı, Kırklareli ili sınırları içinden alınan üç farklı tekstüre sahip olan asit topraklara farklı dozlarda uygulanan magnezyum sülfat (MgSO4) ve dolomitin (CaCO3.MgCO3), bu topraklarda yetiştirilen mısır ... -
Farklı Malta eriği çeşitlerinin biyoaktif ve aromatik özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Dünyada genellikle çiçeğinden çay üretimi yapılan Malta eriği (Eriobotrya japonica Lindl.) ülkemizde daha çok taze meyve olarak tüketilmektedir. Malta eriğinin çok fazla çeşidi mevcuttur. Bu çeşitler arasında biyoaktif ... -
Farklı malzemelerden plastik enjeksiyon yöntemi ile makine parçası üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Plastik enjeksiyon süreci plastik parça üretiminde en popüler yöntemdir. Bu sürecin bilgisayar ortamında analizi yapılabilir. Yapılan analizler neticesinde elde edilen kalıplama parametreleriyle uygun kalıp imalatına ... -
Farklı materyaller (fındık kabuğu ve meşe odun tozu) ile yapılan dumanlamanın çerez peynirinin depolama sürecinde fiziko-kimyasal özellikleri ve uçucu aroma profiline etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada ?Farklı materyaller (fındık kabuğu ve meşe odun tozu) ile yapılan dumanlamanın Çerkez peynirinin depolama süresince fiziko-kimyasal özellikleri ve uçucu aroma profiline etkisi? incelenmiştir. Tütsüleme materyali ... -
Farklı maya suşlarının narince ve papazkarası (vitis vinifera) üzüm çeşitlerinden üretilen şarapların kaliteleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu çalışmada yerel ve ticari maya suşları kullanılarak, Kırklareli ilinde yetiştirilen Narince üzümü 5 farklı maya suşu ile 2014 yılında, Papaskarası üzümü 6 farklı maya suşu ile 2015 yılında fermente edilerek elde edilen ... -
Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu araştırma; farklı içerikli mikrobiyal gübrelerin, farklı doz uygulamalarının havucun kalite özellikleri üzerine etkisini araştırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Denemede toplam fenolik madde, antioksidan aktivite, ? ... -
Farklı olgunlaşma grubundaki hibrit ayçiçeği (Helianthus annuus L.) çeşitlerinin verim ve kaliteleri üzerine bitki sıklığının etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada, Trakya Bölgesinde yaygın olarak ekimi yapılan farklı olgunlaşma grubundaki üç hibrit ayçiçeği çeşidi üzerinde, iki farklı lokasyonda uygulanan beş farklı sıra üzeri ekim mesafesinin verim, bazı morfolojik ... -
Farklı olgunlaşma grubundaki melez mısır (Zea mays indentata Sturt.) çeşitlerinin verim ve morfolojik özellikleri yönünden değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Çalışmada Trakya Bölgesi’nde Ürün olarak yetiştirilebilecek en uygun olgunlaşma süresine sahip melez mısır çeşitlerinin verim ve morfolojik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılan bu araştırmada çiçeklenme süresi, ... -
Farklı oranlarda inülin ilave edilerek üretilen salamların kalite özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Son yıllarda tüketiciler gıdalardan lezzetli olmalarının yanı sıra besleyici ve güvenilir olmalarını da beklemektedir. Sucuk, salam, sosis gibi et ürünleri yüksek miktarlarda yağ içerdiklerinden bilinçli tüketiciler bu tip ... -
Farklı oranlarda laktitol ve sakkaroz ilavesiyle hazırlanan Tekirdağ peynir helvalarının bazı özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu araştırmada geleneksel Tekirdağ Peynir Helvasının imalatında değişik oranlarda (%0, %8,7, %16,4 ve %29,4) laktitol ilavesinin ürünün özellikleri üzerindeki etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Elde edilen ürünlerde ... -
Farklı oranlarda manda ve inek sütü karışımlarından üretilen yoğurtların fizikokimyasal, aromatik, reolojik ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Çalışmamızda manda ve inek sütlerinin 5 farklı kombinasyonundan elde ettiğimiz yoğurtların fizikokimyasal, reolojik, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri incelenmiştir. Elde edilen kuru madde, kül, yağ, titrasyon asitliği, ... -
Farklı oranlarda peynir altı suyu protein konsantratı ilavesiyle üretilen çikolataların kalite karakteristiklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu araştırmada, çikolata yapımında peynir altı suyu protein konsantratı (WPC) kullanımının sütlü çikolatanın bazı nitelikleri üzerine etkisi incelenmiştir. Örnekler yağlı süttozu ile birlikte % 3, % 5 ve % 10 oranlarında ... -
Farklı oranlarda vermikompost uygulamasının bazı sebzelerin besin elementi içeriklerine olan etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Saksı denemesi şeklinde yapılan bu çalışmada 2000 g’lık saksılarda farklı dozlarda uygulanan vermikompostun, soğan, sarımsak, maydanoz ve semizotu bitkilerindeki besin elementi içerikleri üzerine olan etkileri sera ... -
Farklı Organik ve İnorganik Ortamlarda Hıyar Fidesi Üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)Bu çalışmanın amacı hıyar fidesi üretiminde torfa alternatif olabilecek cibre ve cüruf ortamlarının kullanılma olanaklarını araştırıp, sonuçları ortaya koymaktır. Araştırmada fide yetiştirme ortamı olarak normal cibre, ... -
Farklı organik, mineral kök ortamları ve karışımlarının Catharanthus roseus Cezayir menekşesinde gelişme ve çiçeklenmeye etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Deneme, farklı kök ortamları ve karışımlarının, Catharanthus roseus' un gelişme ve çiçeklenmesine etkilerini araştırmak amacıyla, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü'nün kış bahçesinde yapılmıştır. Denemede 5 tane kök ... -
Farklı Orijinli Lüks Liflerin Keçeleşme Eğilimleri Ve Lif özellikleri Arasındaki ılişkilerin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Çalışmanın amacı, kıl kökenli lüks liflerin keçeleşme özelliklerini analiz etmek ve lif inceliği, pul sayısı ve pul yüksekliği gibi lif özelliklerini keçeleşme eğilimi ile ilişkilendirmektir. Bunun yanı sıra, keçeleşme ... -
Farklı Ortam Sıcaklıklarında Organik Asit Kullanımının Fiğ-Tahıl Silajlarında Fermantasyon Gelişimi ve Aerobik Stabilite Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu araştırma, organik asit kullanımının farklı ortam sıcaklıklarında, fiğ-tahıl silajlarında fermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada katkı maddesi ... -
Farklı ortamlarda yetiştirilen ıspanağın (Spinacia oleracea L.) bazı gelişme dönemlerindeki makro-mıkro besin elementleri ile fenolik madde içeriklerının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu araştırma, 2009 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü deneme arazisi, ısıtmasız cam serası ve iklim odası imkanları yetiştirilen ıspanağın (Spinacia oleracea var. matador) kotiledon, ... -
Farklı Önişlemlerin ve Vakum Kurutma Yönteminin Domatesin Kuruma Karakteristikleri ve Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu çalışmada, farklı önişlemlerin ve iki farklı sıcaklık derecesinde, vakum altında kurutmanın dilimlenmiş domatesin kurutma karakteristiklerine ve bazı kalite kriterlerine etkisi araştırılmıştır. Tüm kurutma yöntemlerinde ...