Bölüm "Enstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı" için listeleme
Toplam kayıt 112, listelenen: 41-60
-
DEĞİŞİK VEJETASYON DÖNEMLERİNE KADAR UYGULANAN FARKLI TUZ KONSANTRASYONLARININ BİBERDE MEYDANA GETİRDİĞİ FİZYOLOJİK, MORFOLOJİK ve KİMYASAL DEĞİŞİKLİKLERİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü iklim odasında yürütülmüş ve materyal olarak Jalapeno biber (Capsicum annuum L.) çeşidi kullanılmıştır. Yetiştirme dönemi boyunca iklim odası, 25 ±1 ?C ... -
Deveci armut çeşidinde semperfresh, salisilik asit ve metil salisilat uygulamalrının depolama süresince meyve kalitesine etkileri
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu çalışmada, Deveci armut çeşidinde depolama süresi üzerine hasat sonrası yenilebilir yüzey kaplayıcı olarak Semperfresh (SMF) ile Salisilik asit (SA) ve Metil Salisilat (MeSA) uygulamalarının etkisi araştırılmıştır. ... -
Dolma biberde (capsicum annuum l. ) sürgün budamasının verim ve kalite üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Deneme, dolmalık biberde ana dal alma ve yan sürgünlerde uç alma uygulamalarının etkisini araştırmak amacıyla, ısıtılmayan, Quonset tipi, PE serada, 2013 yılı ilkbahar- yaz döneminde kurulmuştur. Deneme deseni üç tekerrürle ... -
Domates fidesi üretiminde in vitro mikroçoğaltımı ve ekonomik analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada, F1 domates (cv. Bandita) fidesinin in vitro koşullarda mikroçoğaltımı ve in vitro koşullardaki bitkiciklerden fide üretimi ile konvansiyonel yöntemle fide üretiminin kurulum ve üretim maliyeti incelemesi ... -
DOMATESDE (Solanum lycopersicum cv. Jumbo F1) BUDAMANIN VERİM ve KALİTE ÜZERİNE ETKİSİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Araştırma, a)iki koltuk durumu; koltukların 3-5cm iken tümden çıkarılması veya koltuklarda iki yaprak üzerinden uç alma yapılması b)üç salkım sayısı; 3, 4 ve 5 c)üç salkımda meyve sayısı; 4, 5 ve 6 olmak üzere, budama ... -
Eğimli bağda farklı anaç ve salkım seyreltme uygulamalarının Cabernet Franc üzüm çeşidinin verim ve kalite üzerine etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışma 2019-2020 ve 2020-2021 vejetasyon periyodlarında iki yıl süreyle Tekirdağ ili Şarköy ilçesi sınırları içinde yer alan özel üretici bağında yürütülmüştür. Deneme alanı 40° 39' 12.00" K ve 27° 03' 20.00" D ... -
Farkli amerikan asma anaçlar üzerine aşılı papazkarası üzüm çeşidinde tane ebat gruplarına göre şıra fitokimyasal bileşimlerinin incelenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)ÖZET FARKLI AMERİKAN ASMA ANAÇLARI ÜZERİNE AŞILI PAPAZKARASI ÜZÜM ÇEŞİDİNDE TANE EBAT GRUPLARINA GÖRE ŞIRA FİTOKİMYASAL BİLEŞİMLERİNİN İNCELENMESİ Semih ERİŞKEN Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi Danışman: ... -
FARKLI DÖNEMLERDE UYGULANAN SALİSİLİK ASİT VE 5-KLOROSALİSİLİK ASİT ELİSİTÖRLERİNİN SYRAH ÜZÜM ÇEŞİDİNDE KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışma 2013 yılı vejetasyon periyodunda Tekirdağ il merkezine bağlı Yazır mahallesinde (40°55' 38.05'' K enlem ve 27°25' 22.85'' D boylam derecesinde; 200 m rakımda) bulunan Umurbey şarapçılığa ait bağlarda ... -
FARKLI UÇ ALMA DÖNEMLERİ VE FARKLI DOZLARDA AZOT UYGULAMALARININ MERLOT (Vitis vinifera L.) ÜZÜM ÇEŞİDİNDE GELİŞME, VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırmada Tekirdağ merkez ilçede bulunan Yazır Köyü’ nde, 40° 55’ 38.59” K ve 27° 25’ 20.93” D koordinatları arasında yer alan Umurbey Vineyards bağlarında yetiştiriciliği yapılmakta olan 5BB anacı üzerine aşılı Merlot ... -
Farklı azot seviyelerine sahip besin çözeltilerinin perlitte yetiştirilen nötr gün çileklerinin (Fragaria ×ananassa) gelişimi ve verimi üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu araştırma, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'ne ait soğuk plastik serada gerçekleştirilmiştir. Araştırmada üç farklı azot seviyesine sahip besin çözeltilerinin, perlitte yetiştirilen ... -
Farklı dozda tuz içeren sulama sularının bazı sebze fidelerinin gelişimi üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Çalışmada önemli ölçüde üretimi yapılan ve yine en yaygın tüketim alanlarına sahip dört farklı tür olan Domates (Lycopersicon esculentum), Biber (Capsicum annum), Karpuz (Citrullus lanatus) ve Brokoli (Brassica oleracea ... -
Farklı kimyasal uygulamalarının 0900 ziraat çeşidi kirazın çatlaması üzerine etkilerinin tespit edilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Kirazda meyve çatlamaları %10-90 oranında ürün kayıplarına yol açabilmektedir. Kirazda pazar değeri kayıplarını etkileyen faktörlerin en önemlilerinden biri meyvelerde oluşan çatlamalardır. Hasat öncesi yağışlar sebebiyle ... -
Farklı kök ortamları ve gübrelerin Atatürk çiçeğinde bitki ve brakte gelişimine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışma, farklı kök ortamları (perlit, torf ve %75 torf +%25 süper iri perlit) ve beş farklı su ve gübrenin mini Atatürk çiçeğinde (Euphorbia pulcherrima) bitki ve brakte gelişimine etkisini araştırmak amacıyla, ... -
Farklı kök ortamları ve kimyasal uygulamaların, ortancada çeliklerin köklenmesi gelişme ve sepallerde renk oluşumuna etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Ortanca çeliklerinin köklenmesine etkisi konusunda Altı kök ortamın (1.Perlit,2.Torf,3.Cibre,4.Zeolit,5.Kayayünü,6.Cocopeat)’etkisini araştırmak için tesadüf bloklarında 3 tekerrürlü bir deneme bahçe bitkileri laboratuvarında ... -
Farklı kök ortamı ve gübrelerin, soğuk serada yetiştirilen domates çeşitlerinde, gelişme ve verime etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu denemede, farklı kök ortamı ve gübrelerin, soğuk serada yetiştirilen domates çeşitlerinde, gelişme ve verime etkisi araştırılmıştır. Denemede 3 kök ortamı (cocopeat, perlit ve ponza), 2 çeşit ( M1103F1: Yer,erik domates ... -
Farklı lokasyonlardan temin edilen bamya genotiplerinin morfolojik ve sitolojik karakterizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışma ile Türkiye'nin farklı bölgelerinden toplanan 20 farklı bamya genotipinin bazı morfolojik, fenolojik ve sitolojik özellikleri dikkate alınarak karakterizasyonu yapılmıştır. Çalışmada; 14 adet morfolojik (bitki ... -
Farklı organik, mineral kök ortamları ve karışımlarının Catharanthus roseus Cezayir menekşesinde gelişme ve çiçeklenmeye etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Deneme, farklı kök ortamları ve karışımlarının, Catharanthus roseus' un gelişme ve çiçeklenmesine etkilerini araştırmak amacıyla, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü'nün kış bahçesinde yapılmıştır. Denemede 5 tane kök ... -
Farklı ortamlarda yetiştirilen ıspanağın (Spinacia oleracea L.) bazı gelişme dönemlerindeki makro-mıkro besin elementleri ile fenolik madde içeriklerının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu araştırma, 2009 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü deneme arazisi, ısıtmasız cam serası ve iklim odası imkanları yetiştirilen ıspanağın (Spinacia oleracea var. matador) kotiledon, ... -
Farklı su stresi seviyelerinin organik ve konvansiyonel olarak yetiştirilen cabernet-sauvignon (vitis vinifera l. ) üzüm çeşidinde tane heterojenitesi ve bileşime etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Araştırma iki parselden oluşmakta ve birinci parseli Tekirdağ il sınırları içerisindeki organik tarım sertifikalı ŞatoNuzun Bağcılık ve Şarapçılık Ltd. firması bağlarında bulunmaktadır. Bağ 41° 02' 20.74" K ile 27° 48' ... -
Farklı sulama oranlarının taze fasülyede meydana getirdiği fizyolojik, morfolojik ve kimyasal değişikliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırmada bitkisel materyal olarak erkenci bir bodur fasulye olan “Gina” çeşidi (Phaseolus vulgaris var. Gina) kullanılmıştır. Bitkilerin yetiştiriciliği Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri ...