Yazar "Demirci, Ahmet Şükrü" için listeleme
-
Isolation, Identification and Determination of Saccharomyces cerevisiae Yeast Species from The Wines Made by Spontaneous Fermentation Using Papazkarası Grapes from Thrace Region
Demirci, Ahmet Şükrü; Erseç, Çağrı (2023)Especially in large-scale commercial wine production, fermentation is usually carried out by using the species of Saccharomyces cerevisiae yeast cultures. Standard wine yeast starter cultures are brought from abroad and ... -
Isolation, Identification and Determination of Saccharomyces cerevisiae Yeast Species from TheWines Made by Spontaneous Fermentation Using Papazkarasi Grapes from Thrace Region
Erseç, Çağrı; Demirci, Ahmet Şükrü (Univ Namik Kemal, 2023)Especially in large-scale commercial wine production, fermentation is usually carried out by using the species of Saccharomyces cerevisiae yeast cultures. Standard wine yeast starter cultures are brought from abroad and ... -
Isolation, Identification of Heat Resistant Moulds in Margarine and Determination of Their Heat Resistance
Demirci, Ahmet Şükrü; Arıcı, Muhammet (Univ Namik Kemal, 2006)In this study, moulds that cause problems in a margarine production plant which is located in Trakya region have been isolated and identified. In addition to, their heat resistance and lipolytic activity were studied. For ... -
İnülin İçerikli Jelly Tipi Yumuşak Şekerleme Üretimi ve Bileşen Optimizasyonu
Tüketicilerin daha kaliteli bir yaşam için sağlıklı ürünlere yöneliminin artması ile birlikte fonksiyonel gıdalara olantalep de artış göstermiştir. Bu sebeple, gıda sektöründe çeşitli ürünlerin formülasyonlarında yenilik ... -
KEFİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ TARHANA ÜRETİMİ
Demirci, Ahmet Şükrü; Palabıyık, İbrahim; Özalp, Şeymanur (Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada, geleneksel tahıl esaslı fermente bir gıda olan tarhananın, besleyici özelliği ve sağlığa faydası yüksek probiyotik karakterde birçok bakteri ve mayayı bünyesinde bulundurun kefir ile zenginleştirilmesi ve ... -
KENGER SAKIZININ DOĞAL SAKIZ MAYASI OLARAK TİCARİ SAKIZ ÜRETİMİNDE KULLANILMA OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Palabıyık, İbrahim; Demirci, Ahmet Şükrü; Öner, Barış (Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırmada doğal yollarla elde edilen kenger sakızının cevap yüzey yöntemi kullanarak yumuşatılıp ticari tüketime uygun hale getirilmesi amaçlanmıştır. Cevap yüzey yöntemiyle belirlenen yüzdelik miktarlarda kenger ... -
Konjuge Linoleik Asitlerin Önemi ve Bazı Probiyotik Suşlar Tarafından Üretimi
Güneş, Recep; Demirci, Ahmet Şükrü (2016)Konjuge linoleik asit (KLA), yağ asidi zincirinde iki adet doymamıfl çift bağ içeren linoleik asidin (LA)çeflitli pozisyonel ve geometrik izomerlerini ifade etmektedir. İzomerler, LA'nın gevifl getiren hayvanlarınrumeninde ... -
Kuşburnu çekirdeği tozu ile zenginleştirilmiş probiyotik yoğurt üretimi
Gürbüz, Başak (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Son dönemlerde tüketicilerin probiyotik gıdalara olan ilgisi artmaktadır. Kuşburnu çekirdeği esansiyel yağ asitleri, tokoferoller, fitositoroller, fosfolipitler ve fenolikler gibi fonksiyonel bileşiklere sahip, yüksek ... -
The Microbiological Quality of FrankfurtersSold in Tekirdag
Coşkun, Fatma; Yılmaz, İsmail; Demirci, Ahmet Şükrü (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)The microbiological quality of meat products is characterized by the presence of aerobes, facultative anaerobes, psychrotrophs and mezophiles which are responsible for spoilage and pathogenic bacteria. Producers should be ... -
Mısır Silajlarında Saha Şartlarında Aerobik Stabilite Süresince Mikrobiyal Kompozisyondaki Değişikliklerin Termal Kamera Görüntüleme Tekniği ile Değerlendirilmesi
Koç, Fisun; Özdüven, Mehmet Levent; Demirci, Ahmet Şükrü; Şamlı, Hasan Ersin (Kahramanmaras Sutcu Imam Univ Rektorlugu, 2018)The aim of the study was to find a correlation between microbial and chemical composition of silage during the feed-out phase and some easily measurable parameters to enable technicians and farmers to quantify the extent ... -
Probiyotik üzüm suyu üretimi
Gümüş, Sümeyye (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu tez çalışmasında, Lactobacillus fermentum CECT 5716 ve Lactobacillus acidophilus DSM 20079 probiyotik bakteri suşları kullanılarak üretilen üzüm suyu örnekleri 4 oC'de 21 gün süresince depolanmıştır. Depolamanın 1., 7., ... -
A research on making of fruit flavoured probiotic whey drink
Koç, Demet; Olucay, Şebnem; Demirci, Ahmet Şükrü (Current Biology Ltd, 2013)[No Abstract Available] -
Rheological behaviour and yield characterization of gum from local isolates: Xanthomonas hortorum pv. pelargonii and Xanthomonas axonopodis pv. begonia
Demirci, Ahmet Şükrü; Palabıyık, İbrahim; Apaydın, Demet; Gümüş, Tuncay; Mırık, Mustafa; Arıcı, Muhammet (2019)Xanthan production capacity of local isolates X. hortorum pv. pelargonii and X. axonopodis pv. begonia were investigated by systematically changing fermentation conditions. Optimum yields were found as 11.19 g/L, 9.72 g/L ... -
Salamuraya İşlenen Bazı Asma Yapraklarının Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
Gülcü, Mehmet; Demirci, Ahmet Şükrü (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışmada, melezleme ıslahı sonucu elde edilmiş yeni üzüm çeşitlerimizden olan Trakya İlkeren ve Tekirdağ Çekirdeksizi asma yaprakları ile ülkemizde salamura yaprak konusunda önemli çeşitlerden olan Narince ve Yapıncak ... -
Some physicochemical properties, fatty acid composition and antimicrobial characteristics of different cold-pressed oils
Geçgel, Ümit; Demirci, Ahmet Şükrü; Dülger, G. Cagla; Geçgel, Ümit; Tasan, M.; Arıcı, Muhammet; Ay, O. (Innovhub Ssi-Area Ssog, 2015)Since the demand for organic food in the field of vegetable oils is increasing, consumers tend to look for products that haven't been produced by extracting oils from seeds by using solvents such as hexane, or having ... -
Survivability of probiotic strains, Lactobacillus fermentum CECT 5716 and Lactobacillus acidophilus DSM 20079 in grape juice and physico-chemical properties of the juice during refrigerated storage
Gümüş Sümeyye; Demirci, Ahmet Şükrü (Soc Brasileira Ciencia Tecnologia Alimentos, 2022)In this study, non-fermented probiotic grape juices were produced with the inoculation of two different strains of lactic acid bacteria (Lactobacillus fermentum CECT 5716 and Lactobacillus acidophilus DSM 20079) separately. ... -
Trakya yöresine ait Papazkarası üzümleri kullanılarak, spontan fermantasyon ile elde edilen şaraplardan Saccharomyces cerevisiae türü mayalarının izolasyonu, tanımlanması ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
Erseç, Çağrı (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Günümüzde, özellikle büyük çaplı ticari şarap üretiminde, fermantasyon genellikle Saccharomyces cerevisiae türü maya kültürleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Standart şarap mayası starter kültürleri yurt dışından ... -
Utilization of waste bread to produce fermentable sugars and rheological behavior during hydrolysis
Demirci, Ahmet Şükrü; Palabıyık, İbrahim; Gümüş, Tuncay; Özalp, Seymanur (Elsevier Science Bv, 2016)[No Abstract Available] -
Utilization of waste foods for the production of xanthan gum
Apaydın, Demet; Demirci, Ahmet Şükrü; Palabıyık, İbrahim; Gümüş, Tuncay (Elsevier Science Bv, 2016)[No Abstract Available] -
Waste Bread as a Biomass Source: Optimization of Enzymatic Hydrolysis and Relation between Rheological Behavior and Glucose Yield
Demirci, Ahmet Şükrü; Palabıyık, İbrahim; Gümüş, Tuncay; Özalp, Seymanur (Springer, 2017)Amongst the many forms of food waste, bread is a major contributor to the problem. Two aims of this research investigate waste breads potential of being a bioresource for the production of fermentable sugars which are ...