Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorUruç, Hakan
dc.date.accessioned2017-05-04T12:06:15Z
dc.date.available2017-05-04T12:06:15Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/707
dc.description.abstractTürkiye önemli bir zeytin üreticisi olmasına rağmen Dünya piyasasında etkili olamayan bir ülkedir. Bunun en önemli nedenleri ürünlerin dış pazarlarda talep edilecek şekilde işlenmemesi ve kalite standardizasyonun sağlanamamasıdır. Çalışmanın amacı, Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı üretiminde Dünya piyasalarındaki yerinin belirlenmesi ve rekabet olanaklarının ortaya çıkarılmasıdır. Türkiye’nin yakın gelecekte bu ürünlerin üretiminde ve ihracatında bir artış sağlayacağı model sonuçlarına göre tahmin edilmektedir. 2020 yılı itibariyle zeytin üretiminde 1 milyon 875 bin tonluk zeytin üretimine ulaşılacağı, 165 bin ton zeytinyağı üretimine ulaşılacağı ve 80 bin ton zeytinyağı ihracatının olacağı tahmin edilmektedir. Bu sonuçlar Türkiye ekonomisi açısından memnun edici bulunmuştur. Ancak Türkiye’nin zeytin üretiminde ve dış ticaretinde önemli sorunlar bulunmaktadır. Özellikle üretilen zeytinyağının şişelenerek marka olarak Dünya piyasalarına gönderilmesi önem arz etmektedir.en_US
dc.description.abstractAlthough Turkey is an important olive producer country, it is not influence over to world oil market. The most important reason for this; products are not processed as an world market standarts. The aim of the study, determining to position of Turkey's olive oil production into world market and examininig to competitiveness opportunities. Turkey's production and exports of these products in the near future would provide an increase in the model are estimated. Olive production in 2020 will reach 1 million 875 thousand tons, olive oil production will reach 165 thousand tons and export of olive oil will reach 80 thousand tons are expected. These results have been satisfactory in terms of Turkey's economy. However, Turkey's olive production and trade are important issues. Bottles of olive oil produced by particular brands of the world market it is important.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleTürkiye'de zeytin ve zeytinyağının ekonometrik analizien_US
dc.title.alternativeAn econometric analysis of olive and olive oil in Turkeyen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster