Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇördük, Nurşen
dc.contributor.authorAkıncı, Nihan
dc.contributor.authorKaya, Nergis
dc.contributor.authorYücel, Gülru
dc.contributor.authorAkı, Cüneyt
dc.date.accessioned2022-05-11T14:28:22Z
dc.date.available2022-05-11T14:28:22Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn1301-4048
dc.identifier.issn2147-835X
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpBMk5EYzVPUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/6803
dc.description.abstractBu araştırmada dodin fungusitinin Vicia faba L. fizyolojisi üzerindeki etkisi, total protein miktarı ve peroksidaz (POX) aktivitesi aracılığıyla değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda, dört haftalık V. faba fideleri 0.04 mL/L, 0.08 mL/L ve 0.16 mL/L'lik dodin konsantrasyonları ile muamele edilmiştir. Bu işlemlerden sonra bitki örneklerinin yaprakları 24, 48 ve 72 saat ara ile hasat edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda, artan dodin konsantrasyonu ve muamele süresiyle total protein miktarı kontrole göre önemli ölçüde azalırken, peroksidaz aktivitesi yükselmiştir. Elde edilen sonuçlar dodinin bitki savunma sistemini uyardığını göstermiştir.en_US
dc.description.abstractThis research was to evaluate the effects of dodine on the physiology of Vicia faba L. through total protein content and peroxidase (POX) activity. According to this, four weeks old seedlings were treated with 0.04 mL/L, 0.08 mL/L and 0.16 mL/L concentrations of dodine. Then, the leaves of plant samples were harvested with 24, 48 and 72 hours intervals. Our results have showed that while the total protein content were decreased significantly, POX activity was increased with the increased concentration of dodine and exposure time when compared with control seedlings. This research have shown that dodine can stimulate the plant defense system.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleEffects of dodine on total protein content and peroxidase activity in Vicia faba L.en_US
dc.title.alternativeDodin fungusitinin Vicia faba L. bitkisinde total protein miktarı ve peroksidaz aktivitesi üzerine etkisien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofSakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümüen_US
dc.identifier.volume20en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage627en_US
dc.identifier.endpage633en_US
dc.institutionauthorYücel, Gülru
dc.identifier.trdizinidTWpBMk5EYzVPUT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster