Başlık için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 1953, listelenen: 857-876
-
İstanbul Pirinççi Köyü dolgu mera alanlarının botanik kompozisyonları ve verim potansiyeli üzerine bir araştırma
(2008)Bu araştırma 2006-2007 yılları arasında İstanbul İli Eyüp İlçesi Pirinççi köyü doğal merasının moloz dökülen ve topraklarının çeşitli amaçlarla yok edilen 196 ha alanda yürütülmüştür. Bu araştırmada; Buğdaygil verimi, ... -
İstanbul piyasasında satışa sunulan bazı mısır ve mısır ürünlerinde zearalenon (zea) düzeylerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu çalışmada İstanbul piyasasında satışa sunulan bazı mısır ve ürünlerinin, HPLC kullanarak zearalenon düzeyleri belirlenmiş, Türk Gıda Kodeksi (TGK) Tebliğ 2008/26’ya göre karşılaştırılmıştır. Zearalenon seviyelerinin ... -
İstanbul ve çevresinde süs bitkilerinde görülen fitopatojen bakterilerin neden olduğu hastalıklar üzerine araştırmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)stanbul li’nin Bagcılar, Bakırköy, Fatih, Esenler, Eyüp, Sarıyer, Silivri, Sile, Sisli, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinde 2008 yılında fidanlıklar, park, bahçe ve rekreasyon alanlarındaki çok yıllık süs bitkileri üzerinde ... -
İstanbul ve Tekirdağ piyasasında satılan bazı süt ürünlerinde stabilizatör maddelerin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada, İstanbul ve Tekirdağ piyasasında satışa sunulan ulusal ve yerel firmalara ait süt ürünlerinden sade yoğurt ve ayranlarda, Türk Gıda Kodeksi Fermente Sütler Tebliğine göre kullanımına izin verilmeyen ... -
İstanbul yöresinde yetiştirilen Anadolu mandalarının laktasyon dönemi boyunca süt verim ve bileşenlerinin değişimi üzerine bir çalışma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Yapılan çalışmada ülkemizde yetiştirilen ve Anadolu Mandası olarak bilinen mandaların çeşitli süt bileşenlerinin belirlenmesine ve bu süt bileşenlerindeki laktasyon boyunca meydana gelen değişkenliğin farklı modeller ... -
İstanbul'da tüketime sunulan hazır sebze salatalarının mikrobiyal güvenliğin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu çalışmada, İstanbul’un ilçeleri arasında yer alan Esenler, Fatih, Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy ve Ümraniye’de bulunan lokanta ve restoranlardan 180 örnek toplanmıştır. Toplanan örneklerin mikrobiyal kalitesinin belirlenmesi ... -
İstanbul'daki bazı kasapların, şarküterilerin ve marketlerin et satış reyonlarının hijyen durumunun belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu çalısma, stanbul’da faaliyet gösteren ve rastgele seçilmis olan kasaplar, sarküteriler ve marketlerin et reyonlarında çalısan personelin egitim düzeyinin, isyerlerinin teknik sartlarının ve uygulanan temizlik sisteminin ... -
İSTANBUL’DA TÜKETİME SUNULAN YAŞ PASTALARIN BAZI PATOJEN BAKTERİLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ VE MEVSİMLERE GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada, Mayıs 2015- Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul’da üretilip tüketime sunulan yaş pasta ürünlerinin Salmonella spp., Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus ve Escherichia coli patojen bakterileri ... -
İSTANBUL’DA YETİŞTİRİLEN ANADOLU MANDALARININ ÇEŞİTLİ VERİM ÖZELLİKLERİ BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ VE LİNEAR TİP PUANLAMASI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)İstanbul ilinde yetiştiriciliği yapılan Anadolu Mandalarının çeşitli verim özelliklerinin değerlendirilmesi ve linear tip puanlamasının oluşturulması için yapılan bu çalışmanın amacı Anadolu Mandasının dış yapı özelliklerinin ... -
İŞLENMEYEN KÜÇÜK PARÇALI ARAZİLERİN ÜRETİME KAZANDIRILMASINDA ÜRETİCİLERİN ÖRGÜTLENME YAKLAŞIMLARI VE ÖRGÜTLENME MODEL ÖNERİSİ: ERZİNCAN İLİ ÖRNEĞİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu araştırma, tarım topraklarının yaklaşık 1/3’ü ekilmeyen Erzincan ilinin 9 merkez köyünü ve buradaki üreticileri kapsamaktadır. Herhangi bir şekilde atıl vaziyette bulanan veya küçük parçalı olan arazilerin, köy bazında ... -
İşletme koşullarında kullanılan bazı yemlerin besin madde kompozisyonu ve mikrobiyolojik özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Bu çalışma içerisinde işletme koşullarında süt sığırlarının beslenmesinde kullanılan yem çeşitlerinin saklama koşulları içerisinde uğradığı bozulma ve besin madde kompozisyonunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla ... -
İşletmelerde motivasyon sistemi, araçlar ve yardımcı ögeler; ar-ge şirket örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Araştırmada, bir araştırma şirketindeki personelin motivasyon faktörlerinin uygulaması incelenmiş ve motivasyonda daha etkili bir rol oynayabilecekler tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırmanın amacı, çalışanları motive ... -
İşletmelerde motivasyon sistemi, araçları ve yardımcı öğeler; AR- GE şirket örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Motivasyon insan ilişkilerine yön veren en önemli olgulardan biridir. Hangi türde olursa olsun bütün işletmelerin kurum ve kuruluşların ortak hedefi insanların çabalarını amacı gerçekleştirmeye doğru yoğunlaştırmaktır. İş ... -
İşletmelerde müşteri ilişkileri yönetimi uygulamaları (CRM) ve müşteri bakış açısıyla crm uygulamalarının değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Araştırmada, ABC Kimya adlı kimyasal ve gıda hijyen dezenfektanları üreten firmanın CRM (Costumer Relationship Management = Müşteri İlişkileri Yönetimi) uygulamaları kendi içinde incelenmiş, İstanbul ili ve ilçelerinde ki ... -
İtfaiye hortumunun kurutma parametreleri ve uygun kurutucu seçimi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)İtfaiye istasyonlarında yangın söndürme, su çekme vb. gibi işlemlerde kullanılan yangına müdahale hortumlarının kurutulması için mevcut durumda doğal kurutma kullanılmaktadır. Kullanımlarından sonra itfaiye istasyonlarında ... -
İthal edilen ve Trakya bölgesinde tarımı yapılan alanlardan alınan kanola tohum örneklerinde tohum kökenli fungal etmenlerin tespiti
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu çalışmada 2012 yılında ülkemize Bulgaristan'dan ithal edilen ve 2013 yılında Trakya bölgesinde bulunan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerine ait ilçelerden toplanan konola tohumu örneklerinde fungal etmenlerin ... -
İzabella üzüm çeşidinin Tekirdağ koşullarında yetiştirilme olanaklarının araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bu arastırma, 2007 yılı vegetasyon döneminde yürütülmüstür. Arastırmada materyal olarak Karadeniz bölgesinde dogal olarak yetisebilen zabella üzüm çesidinin Tekirdag kosullarında yetistirilme olanaklarını belirlemek ... -
Japon bıldırcınlarında (Coturnix coturnix japonica) büyüme eğrisinin farklı modellerle belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada Japon bıldırcınlarında on günlük dönemler halinde 1-110 günlük yaşa kadar alınan canlı ağırlıklardan yararlanarak büyüme eğrisi farklı modeller kullanılarak belirlenilmesine çalışılmıştır. Araştırmada 70 ... -
Jelatin bazlı yumuşak şekerlerin erime özelliklerinin reometre temelli yeni metot ile belirlenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada, çok tüketilen şekerleme ürünlerinden biri olan yumuşak şekerin önemli kalite parametrelerinden erime noktasının belirlenmesi için reometre temelli yeni bir metodun geliştirilmesi araştırılmıştır. Geliştirilen ... -
JWH-122 ve JWH-122 N-(4 Hidroksipentil) metabolitinin LC-MS/MS ile kanda tayini
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Kannabinoidlerin kullanımı kemoterapi tedavisi gören hastalarda istenmeyen yan etkilerin oluşumunu engellemek için laboratuvarda sentezlenmeleri ile başlamıştır. Son yıllarda uyuşturucu kullanımında sentetik kannabinoidlerin ...