Kurum Yazarı "Dağlıoğlu, Figen" Ziraat Fakültesi Koleksiyonu İçin Listeleme
-
Bazı Yerli Üzüm Çeşitlerinin Üzüm Suyuna Uygunluk Derecelerinin Belirlenmesi
Üzüm çeşitlerinin hepsinden aynı kalitede üzüm suyu üretmek mümkün değildir. Bu çalışmada ülkemizdeyetiştirilen bazı önemli üzüm çeşitlerinden elde edilen üzüm sularının fiziksel, kimyasal ve duyusalözellikleri incelenerek, ... -
Changes of Nutritional and Physical Quality Characteristics During Storage of Osmotic Pretreated Apple Before Hot Air Drying and Sensory Evaluation
Aktaş, Türkan; Ülger, Poyraz; Dağlıoğlu, Figen; Hastürk Şahin, Füsun (Wiley-Hindawi, 2013)The aim of this research was to increase the application of different osmotic dehydration solutions to decrease the drying time, and decrease the loss of quality after drying and during storage of apples. Sucrose and ... -
The effect of increasing doses of nitrogen (N) application for some nutrient elements, Vitamin C and protein contents of komatsuna (Brassica rapa var. perviridis) plant
Eryılmaz Açıkgöz, Funda; Adiloğlu, Aydın; Dağlıoğlu, Figen; Adiloğlu, Sevinç; Çelikyurt, Gülnaz; Karakaş, Özlem (National Centre for Agrarian Sciences, 2014)This study was conducted to determine the effect of increasing nitrogen (N) application on macro-micro elements, vitamin C, and protein contents of komatsuna. Four doses of N (N0: 0 kg da-1, N1: 10 kg da-1, N2: 15 kg da-1 ... -
Kırmızı Üzüm Suyu Üretim Sürecinde Resveratrol Miktarı ve Biyoaktif Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler
Gülcü, Mehmet; Dağlıoğlu, Figen (2018)Bu araştırma kapsamında, kırmızı üzüm çeşitlerinden üzüm suyu üretim sürecinde biyoaktif özellikler (toplam fenolik madde, antiradikal aktivite, toplam antosiyanin) ve resveratrol miktarlarında meydana gelen stabilite veya ... -
Milli Koleksiyon Bağında Bulunan Çanakkale Üzüm Çeşitlerinin Üzüm Suyuna Uygunluk Derecelerinin Belirlenmesi
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünde, Türkiye asma genetik kaynaklarının toplanması vetanımlanması çalışmaları kapsamında kurulu bulunan Milli Koleksiyon Bağında yer alan Çanakkale ili yerelüzüm çeşitlerinden bazıları ... -
Sorption isotherms and net isosteric heat of sorption for plum osmotically pre-treated with trehalose and sucrose solutions
Aktaş, Türkan; Ülger, Poyraz; Dağlıoğlu, Figen; Şahin, Fatih Mehmet (National Centre for Agrarian Sciences, 2014)Net isosteric heat of sorption can be used to determine the energy requirements of drying processes. Trehalose pre-treatments have better effects on some quality properties such as colour, shrinkage and cell reconstruction ...