Başlık için Ziraat Fakültesi Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 1461, listelenen: 709-728
-
Farklı uç alma dönemleri ve farklı dozlarda azot uygulamalarının Merlot (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde salkım ve tane özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
(2018)Tekirdağ merkez ilçeye bağlı Yazır Köyü, 40° 55’ 38.59” K ve 27° 25’ 20.93” D koordinatlarıarasında, Umurbey Vineyards’da yetiştirilen Merlot/5BB aşı kombinasyonuna sahipomcalardan oluşan bağ parselinde 2013 yılında bu ... -
Farklı Uç Alma Dönemleri ve Farklı Dozlarda Azot Uygulamalarının Merlot (Vitis vinifera L.) Üzüm Çeşidinde Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
(2018)Bu araştırmada Tekirdağ merkez ilçede bulunan Yazır Köyü’ nde, yer alan Umurbey Vineyards bağlarındayetiştiriciliği yapılmakta olan 5BB anacı üzerine aşılı Merlot üzüm çeşidi asmalarında farklı dozlarda azotuygulaması ve ... -
Farklı UV-C Uygulama Sürelerinin Asmalarda Aşıda Kaynaşma Özellikleri Üzerine Etkileri
(Akdeniz Üniversitesi, 2010)Bu araştırma 2009 yılı bahar döneminde Chardonnay/SO4 aşı kombinasyonuna farklı sürelerde uygulanan UV-C’nin, aşıda kaynaşma üzerine etkilerini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla sürmüş çelik + sürmemiş kalem, ... -
Farklı Yaprak Su Potansiyeli (?yaprak) ve Salkım Seyreltme Uygulamalarının Sangiovese Üzüm Çeşidinin Fitokimyasal Özellikleri Üzerine Etkileri
(2017)Bu çalışma yaprak su potansiyeli ve salkım seyreltme uygulamalarının Sangiovese üzüm çeşidinin fitokimyasal özellikler üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Denemede 4 farklı yaprak su potansiyeli (?yaprak) ... -
Farklı Yem İşleme Teknolojilerinin Arpanın (Hordeum vulgare L.) Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Mikroskopik Özellikleri Üzerine Etkileri
(2021)Araştırmanın materyalini, arpanın farklı işlenmiş formları (öğütülmüş, flake ve ezme) oluşturmuştur. Yem örnekleri 4 °C, 22 °C ve 32 °C sıcaklıkta 90 gün depolanmıştır. Araştırma süresince yem örneklerinde kimyasal, ... -
Farklı yeşil budama uygulamalarının Merlot (Vitis vinifera L.) üzüm çeşidinde şıra önolojik özellikleri üzerine etkileri
(2019)Bu çalışmada, 2013-2015 yılları arasında Merlot/5BB aşı kombinasyonu asmalara 3 farklıkoltuk sürgünü uzunluğu (Yok, 3-4 yaprak, 6-7 yaprak) ve 3 farklı ana sürgün uzunluğu (1 m,1.25 m, 1.5 m) uygulamalarının şıra önolojik ... -
Farklı Yüksekliklerden Toplanan Pembe Ladenin (Cistus creticus L.) Uçucu Yağ Oranı ve Kimyasal Bileşenlerinin Belirlenmesi
(2022)Bu araştırma Tekirdağ ilinin Kumbağ, Yeniköy ve Uçmakdere mevkilerinde geniş bir alanda yayılış gösteren pembe laden bitkisinin (Cistus creticus L.) uçucu yağ oranı ve bu yağın kimyasal bileşimini belirlemek amacıyla 2019 ... -
Farklı Zamanlarda Yapılan Yaprak Alma ve Uç Alma Uygulamalarının Üzümde Salkım Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
(2021)Bu araştırma; Tekirdağ ili Karaevli Mahallesi’nde, 41° 01' 11.41" K enlem ve 27° 39' 49.14" D boylamları arasında, bulunan Reşat Koşar’a ait bağda yetiştiriciliği yapılan, Michele Palieri/110R aşı kombinasyonundan oluşan, ... -
Farklı Zamanlarda Yapılan Yaprak Alma ve Uç Alma Uygulamalarının Üzümde Tane Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
(2021)Bu araştırmada yaprak alma ve uç alma uygulamalarının 110R anacı üzerine aşılı Michele Palieri çeşidinin tane özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. Çalışma 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarında, Tekirdağ merkez Karaevli ... -
Farmers' approaches in the integration of cooperatives and ecotourism
(Peter Lang AG, 2017)[No abstract available] -
The fate of 35S rRNA genes in the allotetraploid grass Brachypodium hybridum
(Blackwell Publishing Ltd, 2020)Nucleolar dominance (ND) consists of the reversible silencing of 35S/45S rDNA loci inherited from one of the ancestors of an allopolyploid. The molecular mechanisms by which one ancestral rDNA set is selected for silencing ... -
Fate of aflatoxins during bread making
(Assoc Food Scient Techn India, 2009)Fate of aflatoxin B1 (AFB1), B2 (AFB2), G1 (AFG1) and G2 (AFG2) during dough fermentation and baking stages of wheat bread making process was studied. Bread dough samples were spiked with aflatoxins under controlled ... -
Fattening performance and carcass traits of Chios male lambs fed under traditional and intensive feeding conditions
(Springer, 2012)This study was carried out to compare the fattening performance and carcass traits of Chios male lambs fed under traditional and intensive feeding conditions. In the study, a total of 34 lambs were randomly separated into ... -
Fattening performance, blood parameters and slaughter traits of Karya lambs consuming blend of essential oil compounds
(Academic Journals, 2011)The effects of feeds containing a blend of essential oil compounds on fattening performance, some blood parameters, the slaughter traits, and internal organ weights of Karya lambs were researched. The lambs were divided ... -
FATTY ACID COMPOSITION OF Silybum marianum L. SEEDS AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF SEED OIL AND SILYMARIN EXTRACT
(2021)In this study, it was aimed to determine fatty acid profile and the antimicrobial activity of the seed oilobtained from the seed of Silybum marianum L. and silymarin which was extracted through methanolextraction of Silybum ... -
Fatty acid compositions of Turkish shortenings with emphasis on trans fatty acids
(Blackwell Publishing, 2008)The fatty acid (FA) composition and the trans FA (TEA) content of Turkish shortenings were determined by capillary gas-liquid chromatography. The saturated FA, monounsaturated FA and polyunsaturated FA contents were within ... -
Fatty Acid Content of Seed at Different Development Stages in Canola on Different Soil Types with Low Organic Matter
(Taylor & Francis Ltd, 2014)Physical and chemical properties of vegetable oils and consequently their use, depend on the composition of fatty acids that accumulate in storage lipids during seed development. The objective of this study was to determine ... -
Fatty acid profile of Turkish Bandirma Crossbreed, Karacabey Merino Multiplier and Karacabey Merino Nucleus lambs raised in the same intensive production system
(Elsevier, 2015)Fatty acid composition of Longissimus dorsi intramuscular fat in Bandirma Crossbreed (BC), Karacabey Merino Multiplier (KMM) and Karacabey Merino Nucleus (KMN) lambs were compared.Twelve of BC, twelve of KMM and twelve of ... -
Favourable Culture Conditions for Mycelial Growth of Hydnum Repandum, A Medicinal Mushroom
(African Networks Ethnomedicines, 2013)In this study, factors such as pH, temperature, carbon and nitrogen sources that affect mycelial growth of Hydnum repandum, a medicinal mushroom, were investigated. Different inoculum media for vegetative inoculum production ... -
Feasibility Study of Photovoltaic System that can be Applied to Tekirda? Nam?k Kemal University Ziraatbiyotek Building using RetScreen Program
(Univ Namik Kemal, 2022)As a result of the rapid decrease in fossil fuels and increasing energy demand, countries have turned to alternative energy sources. Renewable resources, which are alternative to fossil resources and are environmentally ...