Bölüm "Fakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü" TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu için listeleme
Toplam kayıt 97, listelenen: 1-20
-
Anadolu Mandalarının Çeşitli Vücut Ölçülerine Göre Morfometrik Karekterizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışmada Türkiye’de yetiştirilen Anadolu mandalarının vücut ölçülerine göre morfometrik karakterizasyonunun yapılması amaçlanmıştır. Çalışma Afyon, Çorum, Tokat, Balıkesir, Samsun, Sakarya illerinde bulunan 793 baş ... -
An Application of Bootstrap Technique in Animal Science: Egg Yolk Color Sample
(Kafkas Univ, Veteriner Fakultesi Dergisi, 2015)In this study, it was aimed to introduce the Bootstrap technique and to reveal the relationship between measurements of yolk color fan grades and digital colorimeter that is used for determining the yellow color of egg by ... -
Arıcılıkta Bazı Biyoteknolojik Gelişmelere Bakış
(2021)Arıcılıktaki araştırmalar birçok bilim dalının ışığında yapılmakta olup biyoteknoloji bunlardan biridir. İklimde yaşanan değişimler, arıların beslenme ve besin kaynaklarını etkilerken, son yıllarda hastalık ve zararlıların ... -
Bakteriyel İnokulant ve Organik Asit İlavesi ile Yeniden Silolamanın Mısır Silajının Aerobik Stabilitesi ve In Vitro Gaz Üretim Parametreleri Üzerine Olan Etkileri
(2022)Bu çalışmada, mısır silajının, inokulant ve organik asit ilave edilerek farklı sürelerde yeniden silolanmasının silaj kalitesi ve aerobik stabilite açısından değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın bitkisel materyalini ... -
Bakteriyel İnokulantların Çavdar (Secale cereale L.) Hasılı Silajlarında Fermantasyon, Aerobik Stabilite ve Yem Değeri Üzerine Etkileri
(2022)Bu çalışma laktik asit bakterileri ve laktik asit bakterileri+enzim karışımı inokulantlarının, çavdarhasılı silajlarının fermantasyon, aerobik stabilite, hücre duvarı kapsamı ve yem değeri üzerindekietkilerinin saptanması ... -
Bazı Böcek Türlerinin Yemlerde Kullanım Olanakları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, larva dönemindeki un kurdu (Tenebrio molitor), buffalo kurdu (Alphitobius diaperinus) ve morio kurdunun (Zophobas morio) temel besin madde içerikleri ile yağ asidi metil ester kompozisyonunun gaz kromotografik ... -
Bazı Mısır Çeşitlerinde Vejetasyon Döneminin Silolamada Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değeri Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu çalışma; vejetasyonun farklı dönemlerinde biçilen bazı mısır çeşitlerinin (Akdeniz, Gözdem, Pioneer 3167, Ada 9510) materyalin fermantasyon özellikleri, besin madde içerikleri ve birim alandan üretilen in vitro ... -
Bazı Parlak Brom (Bromus catharticus Vahl.) Hatlarında Farklı Olgunlaşma Dönemlerinin Ot Verimi ve Yem Değeri Etkisi Üzerine Bir Ön Çalışma
(2021)Amaç: Bu çalışmanın amacı; Tekirdağ ekolojik koşullarında farklı olgunlaşma zamanlarında hasat edilen bazı parlak brom hatlarının ot verimleri, besin madde içerikleri, nispi yem değeri ve in vitro sindirilebilir organik ... -
Bazı tritikale çeşitlerinde farklı olgunlaşma dönemlerinin silolamada fermantasyon özellikleri ve yem değeri üzerine etkileri
(2019)Bu çalışma, farklı olgunlaşma dönemlerinde hasat edilen bazı tritikale çeşitlerinin (Karma, Presto ve Tatlıcak-97) fermantasyon özellikleri, besin madde içerikleri ve birim alandan üretilen in vitro sindirilebilir organik ... -
Chemical Compositions and Antioxidant Activities of the Essential Oils of Some Medicinal and Aromatic Plants
(2016)Bu çalışma yem ve gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bazı uçucu yağların kimyasal kompozisyonlarının ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Tarçın, kimyon, defne, nane, kekik, biberiye ... -
The Comparison of Growth Curve with Different Models in Anatolian Buffalo
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)The aim of this study is determining the relationship between body weight and age on growth curve models and selecting the best fitted model. The study was conducted in live weight records maintained a total of 54 male and ... -
The Comparison of Lactation Curve with Different Models in Italian Origined Water Buffalo Herd Raised in Istanbul Province of Turkiye
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)This study was aimed to investigate biometry of lactation curve for Italian origined water buffalo in Istanbul province of Turkey. Total 72 heads Italian origined water buffalo were used at first lactation and three calving ... -
A cytogenetic study on the Angora bread of goat (Capra hircus) reared in Turkiye
(2008)Ankara Keçi ırkı Türkiye yerli hayvan genetik kaynakları acısından önemli rol oynamasına karşın bu ırkla ilgili kapsamlı bir sitogenetik çalışmaya rastlanmamıştır. Sunulan ön sitogenetik çalışma ırkın temel kromozomal ... -
Çeşitli Ticari Karışımların Ayçiçeği Silajlarında Kullanılabilme ISSN:1307-3311 Olanağı, Silaj Kalitesi, İn-Vitro Sindirilebilirlik ve Mikroorganizma Profili Üzerine Etkileri
(2016)Bu çalışma, ticari asit karışımlarının silaj katkı maddesi olarak ayçiçeği silajında kullanılmasının kimyasal kompozisyon, lactobacillus, maya ve küf içeriği ile organik madde sindirilebilirliği üzerine etkilerini belirlemek ... -
Determination of the wing morphology differentiation of old and recent honey bee samples from western Turkey using geometric morphometrics
(Entomological Society of Turkey, 2021)In this study, old and recent honey bee, Apis mellifera L., 1758 (Hymenoptera: Apidae) specimens were compared using geometric morphometrics. The old honey bee samples were collected from different apiaries in Edirne, ... -
Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Üye İşletmelerin Yapısal Özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)Bu araştırma Edirne ili ve ilçelerindeki Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı işletmelerden şansa bağlı olarak seçilen 57 işletme sahibiyle bire bir görüşülerek gerçekleştirilmiştir. İşletmeler Edirne ili ... -
Effect of Oregano, Cumin and Cinnamon Essential Oils on Fermentation Quality in Alfalfa Silages
(2019)Objective: The aim of this study was to determine the effects of the oregano (OEO), cumin (CEO)and cinnamon (CINEO) essential oils on fermentation quality, metabolic energy (ME) contents andrelative feed value (RFV) of ... -
The Effects of Bacterial Inoculants and/or Enzymes on the Fermentation, Aerobic Stability and in vitro Dry and Organic Matter Digestibility Characteristics of Triticale Silages
(Kafkas Univ, Veteriner Fakultesi Dergisi, 2010)This study was carried out to determine the effects of lactic acid bacteria inoculant, enzymes and lactic acid bacteria inoculant-enzymes mixture on the fermentation, cell wall content, aerobic stability and in vitro dry ... -
The Effects of Feeding Frequencıes on the Growth Performance and Life Rate in Electric Yellow Fish Fry (Labidochromıs caeruleus)
(2021)Ornamental fish farming has become an important industry in the world. Ornamental fish are called living gemsbecause of their color, shape and behavior. Modern ornamental fish production requires a nutritionally ... -
Effects of inoculant preparation time and doses on fermentation and aerobic stability characteristics of the second crop maize silages
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)This study was carried out to determine the effects of inoculant preparation time and doses on fermenta tion and aerobic stability characteristics of the second crop maize ensiled under laboratory conditions. Maize was ...