Kurum Yazarı "Ülger, Poyraz" Meslek Yüksekokulları İçin Listeleme
-
Changes of Nutritional and Physical Quality Characteristics During Storage of Osmotic Pretreated Apple Before Hot Air Drying and Sensory Evaluation
Aktaş, Türkan; Ülger, Poyraz; Dağlıoğlu, Figen; Hastürk Şahin, Füsun (Wiley-Hindawi, 2013)The aim of this research was to increase the application of different osmotic dehydration solutions to decrease the drying time, and decrease the loss of quality after drying and during storage of apples. Sucrose and ... -
Effects of different drying techniques on some nutritional components of tomato (lycopersicon esculentum)
In this research, four drying techniques were applied for tomato (Lycopersicon escuientum) namely, hot air drying using tunnel type dryer, vacuum drying, freeze drying and sun drying and changes of food components of the ... -
Influence of Pretreatments and Different Drying Methods on Color Parameters and Lycopene Content of Dried Tomato
Hastürk Şahin, F.; Aktaş, Türkan; Orak, Hakime Hülya; Ülger, Poyraz (Scientific Issues Natl Centre Agrarian Sciences, 2011)HASTURK SAHIN, F., T. AKTAS, H. ORAK and P. ULGER, 2011. Influence of pretreatments and different drying methods on color parameters and lycopene content of dried tomato. Bulg. J. Agric. Sci.,17: 867-881 The effects of ... -
Merkezi köy süt sağım tesislerinin uygulanabilirliği
Demir, Cihan; Gönülol, Erkan; Ülger, Poyraz (2012)Bu çalışmada, geleneksel yöntemlerle sağımların gerçekleştiği üç köyde kooperatif ve süt birliği çatısı altında merkezi köy sağım tesisinin kurulması amaçlanmıştır. Bu amaçla, ineklerin kurulan sağım tesisinde sağımları ... -
Soğuk hava depolarında ortam koşullarının hesaplamalı akışkanlar dinamiği (CFD) ile modellenmesi
Bu araştırmanın amacı, bir test odasında sıcaklık ve nem dağılımını incelemek ve tarımsal ürünlerin daha uzun sürelerle ekonomik olarak saklanabilmesi için önerilerde bulunmaktır. Araştırmada, deneysel ölçümler ve hesaplamalı ...