Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAzder, Gökmen
dc.date.accessioned2020-01-22T07:17:21Z
dc.date.available2020-01-22T07:17:21Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/3445
dc.description.abstractTekirdağ koşullarında farklı damla sulama uygulamaları altında kapya biberinin su kullanımına, verim ve gelişme parametrelerine etkilerinin incelendiği çalışma, 2016 ve 2017 yıllarında yürütülmüştür. Araştırmada, 3 gün sulama aralığında A sınıfı buharlaşma kabından ölçülen buharlaşma değerlerinin %50, 75, 100 ve 125?inin uygulandığı dört farklı sulama suyu uygulaması gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın ilk yılında tüm deneme konularına 33 kez sulama uygulaması ile birlikte 344,4 ile 860,9 mm arasında, denemenin ikinci yılında ise 34 kez sulama uygulaması ile birlikte 309,7 ile 749,4 mm sulama suyu uygulanmıştır. Araştırma sonucunda, deneme konularında bitki büyüme mevsimi boyunca ölçülen bitki su tüketimi değerleri 2016 yılında 478,9 ile 968,7mm, 2017 yılında ise 470,2 ile 889,6 mm arasında uygulanan sulama suyu miktarlarına bağlı olarak değişmiştir.en_US
dc.description.abstractThe study was conducted in 2016 and 2017 under the effects of different drip irrigation applications in Tekirdağ conditions. In the study, four different irrigation water applications were carried out, where P, 75, 100 and 125 were applied to the evaporation values measured from the Class A evaporation pan for 3 days. In the first year of the study, 33 irrigation water were applied to all trial subjects. According to the subjects, between 344,4 and 860,9 mm in the second year of the experiment 34 times with irrigation application according to the irrigation irrigations amounted to 309,7 to 749,4 mm. In 2016, the consumption values of 478,9 and 968,7 mm were changed according to the amount of irrigation water applied between 470,2 and 889,6 mm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKapya biberen_US
dc.subjectBitki su tüketimien_US
dc.subjectvejetatif gelişme parametrelerien_US
dc.subjectsu kullanım randımanıen_US
dc.subjectKapija pepperen_US
dc.subjectEvapotranspirationen_US
dc.subjectvegetative growth parametersen_US
dc.subjectwater use efficiencyen_US
dc.titleTekirdağ koşullarında kapya biberin (capsicum annum cv. kapija) su kullanım özelliklerinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDETERMINATION OF WATER USE CHARACTERISTICS OF PEPPE (Capsicumannum cv. kapija) UNDER TEKIRDAG CONDITIONSen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyosistem Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster