Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Çanakkale İli Domates Alanlarında Canavarotu (Orobanche ramosa L.) ve Phytomyza orobanchia Kaltenbach (Diptera: Agromyzidae) Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)
Bu çalışma, Çanakkale ili domates ekim alanlarında canavarotunun (Orobanche ramosa) bulaşma oranı ve doğal düşmanı Phytomyza orobanchia Kaltenbach (Dipt.; Agromyzidae)’nın popülasyon yoğunluğunu belirlemek için 2013- ...
Determination of Structural Properties of Agriculture in Çanakkale Province
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)
In order to have a more precise description of agricultural farm structure which has significant affect on agricultural mechanizaton properties and characteristics of crop production systems, as well as to assess possibilities ...
Farklı Ürün Rotasyonlarında Uzun Dönem Uygulanan Azaltılmış Toprak İşleme ve Yeşil Gübrelemenin Ayçiçeği Gelişimi ve Yabancı Otlanmaya Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)
Bu çalışma 2001 yılından buyana çakılı olarak devam eden kışlık buğday (Triticum aestivum L.)-kışlık fiğ (Vicia sativa L.) ekim nöbeti kapsamında geleneksel ve azaltılmış (korumalı) toprak işleme sistemlerinin uygulandığı ...
Karasal İklim Koşullarında Mekanizasyonun Tarımsal Üretimdeki Rolü
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bilindiği üzere tarımsal üretimde mekanizasyonun gerek ürün kalitesi ve gerekse ürün verimi üzerine önemli bir etkisi bulunmaktadır. Mekanizasyon, tarımsal üretim teknolojisindeki gelişmeye bağlı olarak sürekli kendini ...
Çanakkale İlinde Kullanılmış Traktör Fiyatlarının Değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)
Tarımsal işletmelerde traktör önemli bir mekanizasyon girdisidir. Birçok tarımsal işletmede toplam giderler içerisinde tarım makinalarına ait sabit gider yükü %30-40 dolayındadır. Bu nedenle traktörün satın alınması bir ...
Çanakkale İlinde Bazı Meyvelerin Elle Hasadının Teknik ve Ekonomik Analizi ve Meyvelerin Makineli Hasada Yönelik Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)
Bu çalışmada elma, şeftali, kayısı, kiraz ve erik hasadında insan enerji maliyeti ve iş başarısının ve meyve kopma kuvveti, kabuk yırtılma ve meyve kütlesinin kopma direncine oranı gibi bazı fiziko mekanik özelliklerin ...