Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorNiyaz, Özge Can
dc.contributor.authorDemirbaş, Nevin
dc.date.accessioned2018-07-18T08:22:15Z
dc.date.available2018-07-18T08:22:15Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2770
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı Çanakkale’deki yaş meyve ve sebze tüketicilerinin, yaş meyve ve sebzelerdeki gıda güvenliği algılarının ölçülmesidir. Oransal Örnekleme Formülü ile belirlenen 166 tüketici ile yüz yüze anketler yapılmıştır. Tüketicilerin algılarının ölçülmesi için 5’li Likert Ölçekli yargılardan, algı boyutlarının ölçülmesi için ise Çok Boyutlu Ölçekleme Analizinden yararlanılmıştır. Anket sonuçlarına göre tüketicilerin yarısı kadındır. Tüketicilerin yaklaşık yarısı 11 yıldan fazla eğitim almıştır. Taze meyve ve sebze tüketicilerinin % 89.2'si aylık 250 Euro veya daha az ve % 69'u ise taze meyve ve sebzelerde 50 Euro veya daha az harcama yapmaktadır. Çalışma sonuçlarına göre; tüketiciler yaş meyve ve sebzelerin hormon, pestisit, gübre kalıntısı içerdiğini ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar kullanıldığını düşünmektedir.en_US
dc.description.abstractThe objective of this study was to determine the perceptions regarding food safety of the fresh fruits and vegetables consumers in Canakkale. Face to face interviews were carried out with 166 consumers who were determined via Proportional Sampling Method. A Five-Point Likert Scale was used to define the perceptions consumer and Multidimensional Scaling Analysis was used for determining the perception dimensions. Survey results show that half of all the consumers were women. About half of consumers have more than 11 years of education. About 89.2 % of fresh fruits and vegetable consumers have monthly food expenses of 250 Euros or less and 69 % spend 50 Euros or less on fresh fruits and vegetables. As a result of study; consumers are of the opinion that fresh fruits and vegetables include hormones, pesticides, fertilizer remains and Genetically Modified Organisms.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectConsumer perceptionsen_US
dc.subjectfood safetyen_US
dc.subjectfresh fruitsen_US
dc.subjectfresh vegetablesen_US
dc.subjectTüketici algısıen_US
dc.subjectgıda güvenliği
dc.subjectyaş meyve
dc.subjectyaş sebze
dc.titleYaş Meyve Ve Sebze Tüketicilerinin Gıda Güvenliği Algılarıen_US
dc.title.alternativeFood Safety Perceptions Of Fresh Fruits And Vegetables Consumersen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid103091en_US
dc.authorid11395en_US
dc.identifier.volume15en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage36en_US
dc.identifier.endpage44en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster