Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYorgancılar, Özcan
dc.contributor.authorKutlu, İmren
dc.contributor.authorYorgancılar, Aysel
dc.contributor.authorUzun, Pervin
dc.date.accessioned2017-07-19T13:52:47Z
dc.date.available2017-07-19T13:52:47Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1979
dc.description.abstractThe anther culture is one of the most important methods for producing doubled haploid plants and the efficiency of this method is influenced by several mentioned factors such as genotype and induction media. In this study, it was investigated that anther response of different F2 progenies of bread wheat (Triticum aestivum L.) hybrids using MN6 and P2 induction media. The results indicated that callus production, regeneration, green and albino plant numbers are higher on MN6 media than on P2 media for all genotypes. In addition to, all investigated parameters varied between genotypes. It can be said that the response of anthers depends mainly both the genotype and media, and the most suitable induction media for obtaining doubled haploid from our wheat hybrids was MN6 medium. However, it may be needed to develop other culture conditions for this population to utilize it in an actual breeding program.en_US
dc.description.abstractAnter kültürü, double haploid bitki elde etmek için kullanılan en önemli yöntemlerden birisidir ve bu yöntemin etkinliği, genotip ve kültür ortamı gibi pek çok etmenden etkilenir. Bu çalışmada, MN6 ve P2 ortamları kullanılarak, farklı ekmeklik buğday melezi F2 döllerinin anter kültürüne tepkisi araştırılmıştır. Sonuçlar, bütün genotiplerde kallus üretimi, rejenerasyon, yeşil ve albino sayısının, P2'ye göre MN6 ortamında daha yüksek olduğunu göstermiştir. Buna ek olarak, incelenen tüm özellikler bakımından genotipler arasında farklılıklar vardır ve anter kültürüne tepkinin büyük oranda hem genotipten hem de kültür ortamından etkilendiğini ve kullanılan melezler için en uygun kültür ortamının MN6 ortamı olduğu söylenebilir. Ancak, etkin bir ıslah programında bu populasyonun kullanabilmesi diğer kültür koşullarının da geliştirilmesiyle olasıdır.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectanther responseen_US
dc.subjectbread wheat (Triticum aestivum L.)en_US
dc.subjectcallus productionen_US
dc.subjectinduction mediaen_US
dc.subjectregenerationen_US
dc.subjectanter tepkisien_US
dc.subjectekmeklik buğday (Triticum aestivum L.)en_US
dc.subjectkallus üretimien_US
dc.subjectkültür ortamıen_US
dc.subjectrejenerasyonen_US
dc.titleAnther Culture Response to Different Media in F2 Progenies of Bread Wheat (Triticum aestivum L.)en_US
dc.title.alternativeEkmeklik Buğdayın (Triticum aestivum L.) F2 Döllerinin Farklı Ortamlarda Anter Kültürüne Tepkisien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid254696en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage99en_US
dc.identifier.endpage109en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster